Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα διαβάσουν οι Διαμαντής Κρασανάκης, επ. Δ/ντης, Υπ. Πολιτισμού, Μανώλης Θραψανιώτης, Βουλευτής Λασιθίου, και Μάρκος Σκόρδος, μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Φαρμάκου.

 

Για το βιβλίο:

«Εγώ δεν είμαι κήρυκας να περιγράφω την λουσάτη ζωή της νεόπλουτης κοινωνίας. Ούτε τις αναμνήσεις των καταστροφέων της ζωής. Ό,τι θωρώ μολογώ. Για ό,τι ζούμε, για ό,τι αντιπροσωπεύουμε εμείς και οι φίλοι μας, τα μαύρα πουλιά της δυστυχίας, γράφω.

Όπως τα αντιλαμβάνομαι κι ανάλογα με τις φτωχές μου δυνάμεις. Δεν μου αρέσουν οι γραμμές και οι κατευθύνσεις. Παίζω τα παιγνίδια μου με το φως, στο πέρασμα του χρόνου στο τόπο μας. Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε ψυχρός εκτελεστής παραγγελιών. Το κέφι μου κάνω. Ούτε θέλω να αναπαράγω λαϊκές δεισιδαιμονίες και δοξασίες από το τζάκι της γιαγιάς. Δεν θέλω ο αναγνώστης να σπαταλά το χρόνο του στην παραδοσιολαγνεία. Ψάχνω την ομορφιά της παλιάς εποχής, μα και τα δώρα που προσφέρει στην νέα, χωρίς έτοιμες ιδέες. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής που έχω επιλέξει κι αυτόν προσπαθώ να εκφράσω. Καταγγέλλω ό,τι ασκημίζει τη ζωή και τη ψυχή μας. Μα, πάνω από όλα είμαι ο εαυτός μου, ο ορατός και ο αόρατος, αλλά και ο αυστηρός κριτής του ίδιου του εαυτού μου. Διαλαλώ ότι «Του Γέρου Κόσμου η Καρδιά, Καινούργιο Αίμα Θέλει!»

Τα κείμενα και τα κιτάπια μου, δεν αποτελούν πραμάτειες, στα ράφια της βιομηχανίας. Στις πλάτες κουβαλώ αμαρτίες της ζωής μου. Είμαι ένας πλανόδιος πραματευτής που διαλαλώ ιδέες. Είναι η κραυγή και ο ψίθυρός μου. Καθημερινά τσακώνομαι με τον αόρατο εαυτό μου για να παραμένει νέος και αλητόβιος. Εραστής της ζωής και της τέχνης.

Στο Μουσικό CD που περιέχεται στο βιβλίο:

Ερμηνεύουν: Ψαραντώνης, Γιάννης Κασωτάκης, Μιχάλης Ξυδάκης, Νίκος Λιανέρης, Αλέκος Κακέπης, Ελένη Τζιαμουράνη, Χρυσαυγή Μαντσίνη, Έφη Σκαράκη-Καραπιδάκη, Μιχάλης Κακέπης
Συμμετέχουν: Δημήτρης Νεονάκης, Μπάμπης Κασαπάκης, Γιώργος Γκερεδάκης, Γιώργης Σκορδαλός, Κασαπάκης Μπάμπης, Βαγγέλης Τζαγγαράκης, Γιώργος Ξυδάκης, Νίκος Τσαφαντάκης, Γιώργης Σταυράκης, Γιώργης Τζωρτζάκης, Μηνάς Παιγνιωτάκης, Βερύκοκος

Ο Κωστής Μουδάτσος κατάγεται από το Μέσα Λασίθι. Εκεί μεγάλωσε στον ίσκιο των Λασιθιώτικων Βουνών της Κρήτης. Σπούδασε στην ACADEMIE DE STUDII ECONOMICE, στο Βουκουρέστι. Σήμερα ζει στην Κρήτη και εργάζεται στη ΔΕΠΤΑΗ (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου).

Έχει εκδώσει τρία βιβλία , «ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ», «Ο ΑΣΩΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΟΤΕ» και «ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΜΟΣΚΟΚΟΥΖΟΥΛΟΣ».
Με τον Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη) παρουσίασαν το μουσικό έργο «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» ενώ η θεατρική διασκευή του, παρουσιάστηκε από το Θέατρο Κρήτης και την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου.

Με το Μιχάλη Ξυδάκη οργάνωσαν το μουσικό σχήμα «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» κι έχουν παρουσιάσει τις μουσικές εργασίες, «Το Κάλεσμα της Φύσης», «Η Κραυγή της Φύσης» και «Αδέσποτες Κουβέντες». Συμμετέχουν σε συναυλίες και μουσικοποιητικές βραδιές τόσο στον τόπο μας όσο και στο εξωτερικό.

Με τον Γιώργο Γκερεδάκη παρουσίασαν την εργασία, «Πρωί και Βράδυ» και με τον Νίκο Λιανέρη την «Ορμή και Θύελλα».
Έχει ακόμη επιμεληθεί τις μουσικές εργασίες «ΠΑΡΕΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ- ΜΕΛΑΜΠΕΣ», αφιέρωμα στον Κώστα Μουντάκη κ.α. Είναι δημιουργός των ραδιοφωνικών εκπομπών, «Ταξιδεύοντας με τη σκιά μου», «Σμιλεύοντας το χρόνο», «Κόσμος κι όνειρο είναι ένα», «Μύριες χρυσές αθιβολές» και «Μεταξύ αναρχίας, ανταρσίας και ελευθερίας».

Άρθρα, αφιερώματα και μελέτες του Κωστή Μουδάτσου, δημοσιεύονται στον ντόπιο και διεθνή, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.