Η Σάσα Βούλγαρη, αφηγείται γνωστές και άγνωστες ιστορίες επιλεγμένες από τα 211 παραδοσιακά παραμύθια που κατέγραψαν οι αδερφοί Grimm και τις συνδυάζει με αντίστοιχες παραλλαγές τους μέσα από τον τεράστιο πλούτο των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών, αυτοσχεδιάζοντας, αναπλάθοντας, αναδημιουργώντας τα παραμύθια!!!

Μια περιπλάνηση στα μαγικά παραμύθια των αδερφών Grimm σε συνδυασμό με ελληνικές παραλλαγές τους!

Με ιστορίες που αλλάζουν κάθε φορά, με λιτή σκηνική παρουσία, όπως ταιριάζει στα παραδοσιακά παραμύθια, με όχημα την φωνή της, το τραγούδι, την αυτοσχεδιαστική κίνηση και με μουσικά όργανα απ΄όλον τον κόσμο
η Σάσα αφηγείται για μικρά και μεγάλα παιδιά…
…από 5 έως 105 χρονών!

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ,
ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΑΦΗΓΗΣΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Το παραμυθένιο φόρεμα της Σάσας σχεδίασε η σχεδιάστρια μόδας, απόφοιτος της Pansik, Μυρτώ Παπαηλιού

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας

Καθε Κυριακή στις 12.30

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: τα παιδάκια πρέπει να είναι το λιγότερο 4 ετών και να συνοδεύονται οπωσδήποτε από κάποιον ενήλικο! Τα παραμύθια είναι απολαυστικά για όλες τις ηλικίες, γι’  αυτό όποιος θέλει μπορεί να τα ακούσει χωρίς να συνοδεύεται απαραίτητα  από παιδάκι!!!!

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑΔιαφορετικά προγράμματα αφήγησης από την προσχολική ηλικία ως και το Λύκειο ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο των μαθητών
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ Ι.Μ.Κ.:
ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ,
210-341-8584
[email protected]

η Σάσα η παραμυθού…

γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα ακούγοντας, λέγοντας, παίζοντας και… τρώγοντας ιστορίες μέχρι που άρχισε να αφηγείται παραμύθια ασταμάτητα  – η γλώσσα της ροδάνι! – από το 1993, εδώ και 20 χρόνια, όταν ακόμα δεν υπήρχαν στην Ελλάδα επαγγελματίες παραμυθάδες!

Αγαπά πολύ τα παιδιά γι΄ αυτό σπούδασε ψυχολογία και παιδαγωγικά κι από τότε που θυμάται τον εαυτό της είναι συνέχεια με παιδιά όλων των ηλικιών, παίζοντας, δημιουργώντας, εκπαιδεύοντας…
Αγαπά πολύ και τα μουσεία, γι΄ αυτό έγινε γνωστή φτιάχνοντας πολλά – πολλά προγράμματα για πολλά – πολλά μουσεία, όπως το Λαϊκής Τέχνης, το Κυκλαδικής Τέχνης, το Μπενάκη – Ισλαμικής Τέχνης, το Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – κέντρο Γαία, κ.α.

Ήταν η πρώτη που αφηγήθηκε 13 ελληνικά λαϊκά παραμύθια στην τηλεόραση, στην ΕΤ 1, το 1998, και πολλά παιδάκια που εντωμεταξύ μεγάλωσαν έρχονται και την ακούνε ακόμα.

Αφηγείται σε σχολεία και σε βιβλιοθήκες εδώ και 18 χρόνια σε όλες τις ηλικίες από τα προνήπια έως και τα Λύκεια ακόμα και σε Πανεπιστήμια!

Η Σάσα δεν μαθαίνει τα παραμύθια «απ’ έξω».
Κάθε φορά τα λέει με δικά της λόγια, και γι’ αυτό ποτέ δεν ξέρει τι ακριβώς θα συμβεί σε κάθε της αφήγηση: ξαναφτιάχνει τα παραμύθια μαζί με όσους την ακούνε κάθε φορά. Έτσι έκαναν πάντα οι παλιοί παραδοσιακοί παραμυθάδες στους οποίους θέλει να μοιάζει. Έτσι, άλλωστε, έχει πιο πολύ πλάκα: τα παραμύθια είναι κάθε φορά διαφορετικά και γεμάτα εκπλήξεις και εκείνη γεμίζει από νέες ιδέες, λέξεις και εικόνες, εμπνευσμένη από όσα συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή.

Επίσης, τραγουδάει, αλλάζει με τρόπο παράξενο τη φωνή της, για να ταιριάζει στην κάθε ιστορία, παίζει μουσικά όργανα απ’ όλον τον κόσμο, κουνάει χέρια, πόδια και όλο της το σώμα όταν αφηγείται και ζωγραφίζει τα παραμύθια της για να τα θυμάται καλύτερα!

Φέτος έχει τα παραμυθο-γενέθλιά της!!!

Αυτό της φαίνεται παραμυθένιο και απίστευτο, γι’ αυτό θα τα γιορτάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με πολλές – πολλές ιδέες, εκπλήξεις και φυσικά πολλά – πάρα πολλά, χίλια κι ένα και βάλε κι ακόμα ξαναβάλε…
παραμύθια!!!

μαζί με όλους εσάς που χρόνια τώρα αγαπάτε τις ιστορίες της
παραμυθοπρόγραμμα Δεκεμβρίου

γουναρικά, φτερά και ξέφτια κάρβουνα χρυσά και τσοκαράκια κόκκινα σε πετεινού ποδάρια…
τριπλομπιρμπιλομάτες δράκοντες και… τριβόλλοι… τυχεροί – άτυχοι, αρκουδοτομαράτοι και διαβόλοι…
ξυπνοπούλια, βατραχογαμπροί, γενναίοι   και τεμπελοπουλαίοι…
σουσαμόβουνα και γρυπαετοί νυχτοκόρακες και τσαλαπετεινοί…
κι οι κασκαρίκες του μαστρο – Σουβλή!!!

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

• Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι
• Η Γκρέτα μαγειρεύει γεύμα χριστουγεννιάτικο
• Το άχυρο, το κάρβουνο και το φασόλι

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

• Η κυρά – Καλή
• Χάνσελ και Γκρέτελ
• Τα καλικαντζαράκια  – ξωτικά

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

• Η Χιλιογουναρένια
• Οι Μουζικάντηδες της Βρέμης γλεντάνε την παραμονή Πρωτοχρονιάς
• Τσουκαλάκι βράσε!