Οικείοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουμε και αγαπάμε. Είναι η οικογένεια μας, είναι ο πυρήνας που αναπτύσσεται και μεγαλώνει με τα οικεία αντικείμενα τα χρηστικά και τα περιττά, αυτά που οι άνθρωποι καταναλώνουν και αποθηκεύουν.

Τα συγκολλημένα κομμάτια μιας οικείας πραγματικότητας, που δίνουν από την διήγηση της όψης τους μια γεύση που αποβλέπει στην ποίηση της ζωής. Η λειτουργία τους η εκφραστική βρίσκεται στη γρήγορη μνήμη, στην ανάγκη αποθησαύρισης πραγμάτων και προσώπων γνωστών και αγαπητών, που κάνουν την χαρά του ανθρώπου αγαθό οικογενειακό.

Τα οικεία είναι αυτά που ζωντανεύουν μια ήμερη κουβέντα μαζί μας σαν μια διήγηση του απλού με την έννοια του βασικού, που κι αν ο χώρος αδειάσει, αυτά θα είναι εδώ για να αντλήσουν μια καλοκάγαθη συγκίνηση με τους γνωστούς τόνους της κουβεντιαστής τέχνης. Αυτής που οι οικείοι άνθρωποι γεννούν σαν τα παιδιά τους.

– Κάλια Αιδίνη

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των:

Α. Ακριθάκη, Σ. Βασιλείου, Γ. Γαΐτη, Άγι Ζήτα, Β. Κανιάρη, Σ. Καπεζάνου, Γ. Λάππα, Γ. Μαυροίδη, Κ. Μορταράκου, Γ. Μπουζιάνη, Δ. Μυταρά, Σ. Πολίτη, Κ.Τσόκλη, Γ. Τσαρούχη, Θ. Τσίγκου, Α. Φασιανού, Δ. Χιωτόπουλου


Φωτογραφία: Έργο του Σπύρου Βασιλείου