Το σεμινάριο «Τα μυστικά των παραμυθιών: κρυμμένα σύμβολα και συμβολισμοί» οργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20/3).

Το σεμινάριο, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές αλλά και σε όλους όσοι αγαπούν τα παραμύθια, συντονίζει η αφηγήτρια Μαρία Μαχαίρα.

Γνωρίζουμε άραγε τι συμβολίζει το κόκκινο σκουφάκι της Κοκκινοσκουφίτσας; Το τζάκι και η στάχτη της Σταχτοπούτας; Τα ζώα που συναντάμε στα παραμύθια που μιλούν και συνδέονται με το ένστικτό μας;

Τα παραμύθια μιλούν με τον πιο γλυκό και απλό τρόπο για την οδύνη, την απώλεια, τη μετάβαση, την ενηλικίωση, το θάνατο και την λύτρωση. Είναι γεννημένα από το συλλογικό ασυνείδητο, φτιαγμένα όπως τα όνειρα, γεμάτα μαγικά αντικείμενα, υπερφυσικούς βοηθούς, κρυμμένα σύμβολα και κρυφούς συμβολισμούς. Μέσα από αφηγήσεις θα αποκαλυφθούν οι κρυμμένοι θησαυροί των παραμυθιών και θα αναλυθούν οι συμβολισμοί, τα βαθύτερα νοήματά τους και η ερμηνεία τους.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.