Στο χρονικό διάστημα της παρουσίασης της έκθεσης, στην αίθουσα του Βουλευτικού με θέμα την ελευθερία, θα παρουσιαστεί ημερίδα, όπου θα μιλήσουν οι θεωρητικοί Τόλης Κοίνης, Φαίη Τζανετουλάκου, Κώστας Μανδηλάς, Γιώργος Κατεμής και Έφη Μιχάλαρου, για την ελευθερία σε όλες τις εκφάνσεις της, και η οποία θα πλαισιωθεί από μουσικό σχήμα.

Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «Τα Μπαϊράκια» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 στο Βουλευτικό από την καλλιτεχνική ομάδα «Ορίζοντας Γεγονότων» στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Θα εκτεθούν έργα σε πανί τα οποία θα έχουν αναφορά στα σύμβολα του αγώνα των Ελλήνων, πρώτες σημαίες, λάβαρα, μπαϊράκια. Ειδικότερα τα μπαϊράκια, προεπαναστατικά πολεμικά σήματα αναγνώρισης, που συσπείρωναν στη βάση τους ανθρώπινες επιδιώξεις για ελευθερία, έμεναν σαν ανοιχτό βιβλίο να μας διδάσκουν ιστορία.

Το ορατό κάλεσμα που ανέμιζε σε βουνοκορφές και θάλασσες, δίνει και σήμερα ένα όραμα προσωπικής ελευθερίας σε καλλιτέχνες και αφορμή για δημιουργία.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Αριστερά: Δημήτρης Ζουρούδης, Δεξιά: Μάγδα Μάρα