Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με ένα διήμερο μουσικών εκδηλώσεων, στο οποίο η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, η Χορωδία, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα παρασύρουν το κοινό σε μελωδικούς ρυθμούς στο προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης και στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Σάββατο 20 Ιουνίου – Μουσείο Ακρόπολης (προαύλιο Μουσείου)

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών και της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων  θα τιμήσουν, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 στις 21:00 στο Μουσείο Ακρόπολης, την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, αλλά και τα 6α γενέθλια του Μουσείου,  με τη συναυλία «Άρωμα Παλιάς Αθήνας».

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με μελωδίες του μεσοπολέμου, της επιθεώρησης, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας, που θα παρασύρουν τους ακροατές σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο νοσταλγικό παρελθόν, στην Αθήνα μια άλλης εποχής.

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας

Κυριακή 21 Ιουνίου – Λόφος Φιλοπάππου

Όλος ο λόφος μία μουσική σκηνή

Οι λόφοι των Μουσών θα ζωντανέψουν κάτω από τους ήχους της κλασικής, της έντεχνης και της jazz μουσικής την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

Ο Λόφος του Φιλοπάππου θα μετατραπεί σε μια μεγάλη μουσική σκηνή με ρυθμούς, νότες και μελωδίες, όπου σε τρία σημεία του, τα μουσικά σχήματα του Οργανισμού θα παρασύρουν το κοινό στους ρυθμούς της μουσικής.

Λόφος Μελίτης (ώρα: 20.00)

Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής

«Ταξίδι στην Ελληνική μουσική»

Τραγουδούν: Δώρα Λουίζου, Μανώλης Σκουλάς Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

Λόφος Πνύκας (ώρα: 21.00)

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων:

«Μια περιήγηση στον κόσμο του λυρικού θεάτρου και του κινηματογράφου»

Σολίστ: Βανέσσα Καλκάνη, Ειρήνη Κώνστα

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Λόφος Μελίτης (ώρα: 22.15)

Big Band Δήμου Αθηναίων

«Jazz in Time»: ένα μουσικό ταξίδι στην πορεία της Jazz από τη δεκαετία του ’30 έως σήμερα.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

Της έναρξης των συναυλιών θα προηγηθεί ξενάγηση με τίτλο: «Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του λόφου Φιλοπάππου» από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 18.30 και το σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους είναι στην Απ. Παύλου και Διον. Αρεοπαγίτου (μπροστά στο φυλάκιο).