Οι εκδόσεις ΟΛΚΟΣ παρουσιάζουν στη γκαλερί Planet Spen στο Παγκράτι, την εικαστική έκθεση Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης, η οποία είναι έμπνευση οκτώ δημιουργών, με αφορμή την ομώνυμη συλλογή διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά.

Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης, η συλλογή διηγημάτων του πρωτοεμφανιζόμενου Βαγγέλη Προβιά, κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΟΛΚΟΣ τον Ιούνιο του 2014.

Πρόκειται για μια συλλογή η οποία, ζευγαρώνοντας την αισιοδοξία με τις πικρές αλήθειες της ζωής, τη νοσταλγία με τη σύγχρονη πραγματικότητα, τη συντομία με το βάθος, το εθνικό με το προσωπικό, συγκίνησε τους αναγνώστες και βρίσκεται ήδη στη Β’ έκδοσή της.

Πιστή στο πνεύμα του βιβλίου, η γκαλερί Planet Spen προσκάλεσε δημιουργούς και τους ζήτησε να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για την ιστορία που τους ενέπνευσε. Πέντε εικαστικοί, μία σκηνογράφος / αρχιτέκτων, μία αρωματοποιός και μια cooperativa σχεδιασμού κοσμημάτων (Bijoux Bizarres) εμπνεύστηκαν από το βιβλίο και ζωντάνεψαν λεπτομέρειες, δημιούργησαν εικόνες, έφτιαξαν κόσμους.

«Ο Ανταγωνιστής», το κορίτσι που «Φέτος δεν θα πάει διακοπές», το «Χριστουγεννιάτικο Δώρο», η «Νύστα», το «Σούπερ μάρκετ γαλήνη» και οι υπόλοιπες ιστορίες έγιναν αφετηρία για κάτι καινούργιο, κάτι αυθύπαρκτο. Ας μην ξεχνάμε, στην καρδιά κάθε έργου τέχνης υπάρχει πάντα μια ιστορία που θέλει να ειπωθεί.

Στην έκθεση συμμετέχουν:


Bijoux Bizarres, Χριστίνα Δάρρα, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Χρήστος Κόλλιας, Χαρά Κουρταλή, Κώστας Λάκης, Μάρω Βούλγαρη (Pure Products), Τίτα Σταύρου.


Ιδιαίτερα τιμητική είναι η συμβολή του Σταμάτη Κραουνάκη που συνέθεσε ένα μουσικό κομμάτι με έμπνευση το βιβλίο, ειδικά για την έκθεση.