Πνευματική εξάσκηση χωρίς όρια, Στα Μαθηματικά του Οζ, ο γνωστός συγγραφέας Dr. Clifford A. Pickover, συντροφιά με την Ντόροθι και τον Δρα Οζ, εξερευνούν ένα ευρύτατο πεδίο αριθμών…

Το οποίο εκτείνεται από τους κυκλικούς αριθμούς πρώτης τάξης μέχρι άγνωστους, εξωτικούς αριθμούς όπως είναι ο αριθμός της Λεγεώνας, που είναι τόσο μεγάλος ώστε κάνει το ένα τρισεκατομμύριο να ωχριά μπροστά του.
Γεωμετρία και ακολουθίες, σειρές, σύνολα, διατάξεις, πιθανότητες, θεωρία αριθμών, μαθηματικά προβλήματα γύρω από τον φυσικό κόσμο.
Τα Μαθηματικά του Οζ είναι μια διασκεδαστική εισαγωγή στην ιστορία των αριθμών και στο ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν στα σύγχρονα παίγνια, στην τεχνητή νοημοσύνη αλλά και στην καθημερινή ζωή.

«Προσθέστε δύο δόσεις Ισαάκ Ασίμοφ, και από μια δόση Μάρτιν Γκάρντνερ και Καρλ Σαγκάν, και θα έχετε τον Clifford Pickover, έναν από τους πιο διασκεδαστικούς και βαθυστόχα- στους συγγραφείς της εποχής μας.»
Michael Shermer, αρχισυντάκτης του περιοδικού Skeptic

Ο Clifford A. Pickover έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι βιβλία ευρείας αποδοχής, σε τομείς όπως οι υπολογιστές, η τέχνη, τα μαθηματικά, οι μαύρες τρύπες, η ανθρώπινη συμπεριφορά και ευφυΐα, το ταξίδι στο χρόνο, η εξωγήινη ζωή και η επιστημονική φαντασία. Ο Pickover είναι μεταξύ άλλων εφευρέτης με πολυάριθμες ευρεσιτεχνίες και έχει διατελέσει συντάκτης σε περιοδικά με γρίφους για παιδιά και ενήλικες. Η εφημερίδα Los Angeles Times έγραψε πρόσφατα γι’ αυτόν: «Ο Pickover, δημοσιεύοντας ένα βιβλίο σχεδόν κάθε χρόνο, διευρύνει τα όρια των υπολογιστών, της τέχνης και της ανθρώπινης σκέψης». Επίσης το περιοδικό Wired έγραψε: «Ο Bucky Fuller θεωρείτο μεγάλος, ο Arthur C. Clarke θεωρούνταν μεγάλος, αλλά ο Clifford A. Pickover τους ξεπερνά και τους δύο».
Η διεύθυνσή του στο διαδίκτυο, www.pickover.com, έχει δεχτεί περισσότερες από μισό εκατομμύριο επισκέψεις.