Η Κωμική διασκευή ενός παλιού Σκωτσέζικου παραμυθιού, που πραγματεύεται με χιούμορ και τρυφερότητα σημαντικές αξίες της ζωής και τη δύναμη της φιλίας.

Με μαγευτικά σκηνικά, κοστούμια, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια.

Τα Μαγικά Καρυδότσουφλα είναι μία παράσταση της ομάδας Κοκου – Μουκλό που συνδυάζει με μοναδική ισορροπία, το κουκλοθέατρο και το θέατρο. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά με ζωντανή μουσική στην σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη, συνεχίζοντας το θεατρικό ίχνος που άφησε η παράσταση εκεί το 2012.

Ένας πολύτιμος κύκλος έξι παραστάσεων.

Περίληψη

Μια φορά και ένα καιρό ζούσε ένας φαντασμένος άρχοντας που ονειρευόταν να γίνει βασιλιάς – να φορέσει «Χρυσή Κορώνα». Ώσπου μια μέρα ακούστηκε η ανακοίνωση της Βασίλισσας: «Όποιος το πολύτιμο αγαθό της φιλίας κατακτήσει, της Βασίλισσας την κορώνα θα κερδίσει!»

Τι θα κάνει τώρα ο άρχοντας που δεν έχει ιδέα τί είναι η φιλία; Τι θα κάνουν τώρα οι φτωχοί χωρικοί και η κότα η Παρδάλω που προσπαθούν να ξεφύγουν από την καταπίεση του άρχοντα; Τι ρόλο θα παίξουν στην ιστορία ένα μικρό κοριτσάκι, μια χούφτα μαγικά καρυδότσουφλα, η παραμυθένια βασίλισσα, ένα λάθος και ο Πατάτιος, ο υπηρέτης του άρχοντα;

Συντελεστές

Κούκλες σκηνικά Ομάδα θεάτρου κούκλας Κοκού – Μουκλό
Εμψυχώνουν τις κούκλες
Ομάδα θεάτρου κούκλας Κοκού – Μουκλό

Παίζουν οι ηθοποιοί
Δημήτρης Παπαδάτος
Μαρία Καμακάρη

Κοστούμια ΚΙΚΙ / Κική Μαραβέλια
Φωτισμοί: Mανώλης Μπράτσης
Μουσική: Σοφία Ταμβακοπούλου – Νάσος Σωπύλης

Παίζουν οι μουσικοί
Μαίρη Νικολάου Κιθάρα
Χρήστος Τζώρτζης Κόντρα μπάσο

(ευχαριστούμε πολύ για την σύμπραξη της στην παράσταση την σκηνοθέτη – ηθοποιό Μαρίνα Βήλλου)