Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει για το φετινό καλοκαίρι, ανανεώνει το ραντεβού της με τα νησιά του Ιονίου και ταξιδεύει στο Ληξούρι, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, για να παρουσιάσει την μουσικοχορευτική παράσταση: Τα καλύτερα τάνγκο του κόσμου “Tango el greco” – Eπτάστερη αγάπη, σε μια συναυλία – αφιέρωμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού Tango της χρυσής εποχής από το 1930 έως το 1955, σε μια περίοδο όπου στα Επτάνησα  ακούγονταν μελωδίες και κλασσικές αρμονίες μεγάλων συνθετών με φανερή την επιρροή από το επτανησιακό στο αστικό τραγούδι.

Τη μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Ε.Ε. μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, σε χορογραφίες της Υπεύθυνης του τμήματος χορού και θεάτρου της Ε.Ε.Ε. Μαρίας Θωμοπούλου.

Ερμηνεύουν οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες:

Αντώνης Κορωναίος (τενόρος)

Ελένη Βουδουράκη (υψίφωνος)

Παντελής Κοντός (βαρύτονος)

Συμμετέχουν: η 14μελής ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Ιονίου της Ε.Ε.Ε:

(Βασίλης Ραμψανιώτης – βιολί, Μιχάλης Πορφύρης – τσέλο, Σπύρος Κωστής – ακορντεόν, Γιάννης Ρίζος – μαντολίνο, Διονύσης Πομόνης – κιθάρα, Γιάννης Δάφνος – κιθάρα, Βασίλης Βασιλειάδης – τρομπέτα, Κώστας Φραντζής – σαξόφωνο, Αθανάσιος Νικολούζος – κλαρινέτο, Γιώργος Μακρής – τρομπόνι, Ευγένιος Μπράντουσκα – κοντραμπάσο, Παναγιώτης Μεταλληνός – κρουστά,   Γιάννης Τσέρτος – πιάνο &

η εξαμελής ομάδα χορού της Ε.Ε.Ε.: (Μαρία Θωμοπούλου,  Άρης Χρυσοστομίδης, Κατερίνα Σκουτέλη, Γιώργος Λιναρδάτος, Μαρία Σινάνη, Κυριάκος Μήχας)

Ευγενική συμμετοχή: Κανταδόροι Αργοστολίου & Λειβαθούς

Η συγκεκριμένη μουσικοχορευτική παράσταση, ξεκίνησε το ταξίδι της στα νησιά του Ιονίου Πελάγους, τον περασμένο Μάρτιο για να καταλήξει εμπλουτισμένη και αναβαθμισμένη στο Ληξούρι, ως ένδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής παρακαταθήκης που αδιαμφισβήτητα κατέχει ο τόπος, δηλώνοντας την στήριξη της Ε.Ε.Ε. στην πολιτιστική αναδιοργάνωση, ύστερα από τους  καταστροφικούς σεισμούς που πρόσφατα πλήγωσαν την περιοχή.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες, στον Πρόεδρο κο Άγγελο Κωνσταντάκη καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚΕ για την παραχώρηση και την οργάνωση του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική παράσταση.

Η παράσταση παρουσιάζεται ύστερα από την επιτυχή ένταξή της, στην διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή ιδεών και προτάσεων φορέων, που πραγματοποίησε το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης Ιονίων Νήσων, στα πλαίσια υλοποίησης του Πακέτου εργασίας 4.2. της πράξης «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy» και το οποίο, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013.