Στη δροσερή “Αποβάθρα” του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ κλείνει φέτος τα καλοκαιρινά του ραντεβού Το Τρένο στο Ρουφ πλάι στις ράγες, τις ανθισμένες πικροδάφνες και τα φωτισμένα βαγόνια του Orient Express.

Tαξιδιάρικες μουσικές, ποτό, ελαφρύ φαγητό, αναπάντεχα live με ταλαντούχους καλλιτέχνες, προβολές ταινιών και εκθέσεις σε ένα από τα πιο εναλλακτικά και αεράτα σκηνικά, στο κέντρο της Αθήνας.

έκτακτα events…


Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, 9.30 μ.μ.


Η Αθηνά Ρούτση συναντά τον Σπύρο Τυρέα

Ένα μουσικό παζλ από τη σημαντική ερμηνεύτρια και τον ταλαντούχο κιθαρίστα, με ακουστική και ηλεκτρική διάθεση. Απρόσμενες διασκευές και πρωτότυπα τραγούδια από δύο μουσικούς που αλληλοσυμπληρώνονται στη σκηνή της «Αποβάθρας», με φόντο τα βαγόνια του Τρένου στο Ρουφ. Με δυνατές ερμηνείες και αυτοσχεδιασμό μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στον χρόνο που τρέχει, μέσα στην καλοκαιρινή νύχτα της πόλης…

Αθηνά Ρούτση φωνή, Σπύρος Τυρέας κιθάρα

 

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, 9.30 μ.μ.

 

Vice Versa κινηματογραφική μουσική και ευρωπαϊκή jazz

 

Vice Versa, η δοκιμασμένη στον χρόνο συντροφιά 4 ταλαντούχων μουσικών, συνεχίζουν τον νέο κύκλο εμφανίσεων τους στο Τρένο στο Ρουφ. Με αφετηρία την “Αποβάθρα” του Τρένου υπόσχονται ένα ταξίδι στις νότες και στους ρυθμούς, με βάση δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς. Παίζουν οργανική μουσική που κινείται στον χώρο της Ευρωπαϊκής jazz αλλά και της κινηματογραφικής μουσικής. Οι συνθέσεις είναι της Άλκηστης Ραυτοπούλου, του Φώτη Μυλωνά και του Γιώργου Δασκαλάκη. Οι τρεις συνθέτες μεταφέρουν μία ποικιλία ηχοχρωμάτων και διαθέσεων, δημιουργώντας τον πρωτότυπο και ευρηματικό ήχο του γκρουπ.

Άλκηστις Ραυτοπούλου πιάνο – πλήκτρα

Γιώργος Δασκαλάκης ηλεκτρική κιθάρα

Φώτης Μυλωνάς ηλεκτρικό μπάσο – φλάουτο

Σωκράτης Γανιάρης τύμπανα – κύμβαλα

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, 9.30 μ.μ.

 

Morange Band αγαπημένα τραγούδια από τη Rock, Pop, R’n’B και Latin σκηνή

Morange: to be vibrantly orange!

Οι Morange είναι ένα ακουστικό μουσικό σχήμα, που δημιουργήθηκε στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 2013. To πολυποίκιλο playlist τους περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια από την παγκόσμια σκηνή της Rock, Pop, R’n’B και Latin μουσικής καθώς επίσης και κάποιες πρωτότυπες διασκευές έκπληξη!

Yalena τραγούδι

Παναγιώτης Παναγόπουλος τραγούδι – κιθάρα

Σταύρος Κωστής κιθάρα

Κώστας Σπυράτος κρουστά

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, 9.30 μ.μ.

 

Broken Fingers προσωπικές συνθέσεις μοντέρνας jazz με αυτοσχεδιαστική διάθεση.

 

Οι Broken Fingers είναι ένα αθηναϊκό τζαζ κουαρτέτο με ρεπερτόριο βασισμένο σε συνθέσεις του κιθαρίστα Γιώργου Δασκαλάκη.

Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στο Άμστερνταμ αρχικά ως τρίο (κιθάρα, κοντραμπάσο, τύμπανα) και εμφανίστηκε σε διάφορες μουσικές σκηνές της Ολλανδίας. Τον Σεπτέμβριο του 2010, το τρίο έγινε κουιντέτο με την προσθήκη πιάνου και σοπράνο σαξόφωνου.

Η μουσική των Broken Fingers έχει βάσεις στην τζαζ παράδοση, με πολλές επιρροές από τη μοντέρνα τζαζ, αλλά και άλλων μουσικών ειδών και χαρακτηρίζεται από την έντονη διαδραστικότητα καθώς και αυθόρμητες παρεμβάσεις στην μουσική και στυλιστική φόρμα.

Αυτήν την περίοδο ασχολούνται με την έκδοση του πρώτου τους CD, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλος Ιούνη 2014.

Η τωρινή σύνθεση των Broken Fingers είναι οι Γιώργος Δασκαλάκης κιθάρα, Στέλιος Χατζηκαλέας τρομπέτα, Κώστας Πατσιώτης κοντραμπάσο και Χρήστος Κωνσταντινίδης τύμπανα.