Τα Huawei InFocus Awards έφθασαν στο τέλος τους με τις καλύτερες φωτογραφίες και video σε έξι κατηγορίες να έχουν ήδη επιλεχθεί. Οι συνολικά 123.478 συμμετοχές, από τις οποίες οι 3.886 ήταν από την Ελλάδα, εξετάστηκαν αυστηρά σε τρεις γύρους. Ένας καλλιτέχνης από την Τσεχία εντυπωσίασε τους κριτές με το έργο του που έχει τίτλο ” Den kdy se mi narodila dcera ” (Η ημέρα που γεννήθηκε η κόρη μου). Το έργο του από την κατηγορία “Storyboard” κέρδισε το μεγάλο βραβείο το οποίο περιλαμβάνει 10.000 ευρώ, ένα Huawei Matebook 13, ένα Watch GT και ένα κουπόνι των $250 για το Trip Advisor.

Για να υποστηρίξει τους λάτρεις φωτογραφίας και της λήψης video από smartphone, η Huawei ανακοίνωσε τα Huawei InFocus Awards 2019, αφιερωμένα σε όλους τους χρήστες smartphone της Huawei. Ο διαγωνισμός αποτελούνταν από 6 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων 5 σχετικών με τη φωτογραφία: #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard και μία κατηγορία αφιερωμένη στο video: Life Now.

Η Huawei έλαβε πάνω από 123.000 συμμετοχές στον διαγωνισμό. Πέρα από όσους έλαβαν μέρος σε αυτόν, υπήρχαν και χρήστες του Διαδικτύου που ψήφισαν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες και video 718.068 φορές.

“Τα Huawei InFocus Awards αποδεικνύουν ότι οι φωτογραφίες από smartphone μπορούν να είναι ισάξιες με αυτές των επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών και ότι αξίζουν μια θέση σε γκαλερί τέχνης. Υπήρξαν πολλές σπουδαίες συμμετοχές και η επιλογή των καλύτερων από αυτές ήταν πολύ δύσκολη για τους κριτές. Πραγματικά, απολαμβάνω τα συναισθήματα πίσω από τη φωτογραφία που κέρδισε Το Μεγάλο Βραβείο. Ο τοκετός είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μας και ο πίνακας δείχνει το ταξίδι μέσα στο νοσοκομείο.

– YANMIN WANG – Πρόεδρος του Huawei Consumer Business Group Huawei σε CEE & Nordic

Η φωτογραφία που κέρδισε Το Μεγάλο Βραβείο.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επέλεξαν το “Den kdy se mi narodila dcera” (η μέρα που γεννήθηκε η κόρη μου) από τον καλλιτέχνη “Czech_photo” ως νικητή του Μεγάλου Βραβείου. Ο δημιουργός του λαμβάνει το βραβείο των 10.000 ευρώ, ένα HUAWEI Matebook 13, ένα HUAWEI WATCH GT και ένα κουπόνι $250 για το TripAdvisor, καθώς και τη δημοσίευση της φωτογραφίας για μία εβδομάδα ως εικόνα της αρχικής σελίδας στις εξής ιστοσελίδες χωρών του TripAdvisor: Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Αυστρία, Νορβηγία, Φινλανδία, Τσεχική Δημοκρατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία. Ο ίδιος δημιουργός κέρδισε επίσης τα δύο πρώτα βραβεία στις κατηγορίες Emotional Tag και Storyboard με τις άλλες φωτογραφίες του.

Το Μεγάλο Βραβείο

Κατηγορία: Storyboard

Τίτλος: The day my daughter was born

Δημιουργός: Czech_photo
Χώρα: Τσεχία

Το πιο σημαντικό στη φωτογραφία είναι τα συναισθήματα και ο νικητής του Μεγάλου Βραβείου τα φέρνει όλα στο φως. Από το άγχος της αναμονής στον διάδρομο του νοσοκομείου μέχρι την γαλήνη και την αγάπη, όταν κράτησε την κόρη του στα χέρια της γυναίκας του. Αυτό το storyboard άγγιξε πραγματικά τις καρδιές όλων. ”

– Yener Torun, κριτής

Το βραβείο Κοινού

Σε αντίθεση με τα συναισθήματα του Μεγάλου Βραβείου, οι χρήστες του Διαδικτύου υπερψήφισαν το όμορφο, γαλήνιο τοπίο της Ρουμανίας. Ο Dan Mihai Balanescu αιχμαλώτισε την ανατολή του ηλίου στα βουνά των Ανατολικών Καρπαθίων. Ο δημιουργός κερδίζει ένα Huawei P30 Pro και ένα Watch GT. Στη φωτογραφία δόθηκε επίσης το 3ο βραβείο στην κατηγορία.

Βραβείο Κοινού

Κατηγορία: Going the distance
Τίτλος: Fairy tail morning in Bucovina
Δημιουργός: Dan Mihai Balanescu
Χώρα: Ρουμανία

Νικητές των Κατηγοριών

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επέλεξαν επίσης 3 βραβεία σε καθεμία από τις 6 κατηγορίες. Οι νικητές του 1ου βραβείου σε κάθε κατηγορία λαμβάνουν 2.000€, ένα Huawei Matebook 13, ένα Watch GT, ένα Huawei P30 Pro και ένα κουπόνι των $250 για το Trip Advisor. Οι νικητές του 2ου βραβείου σε κάθε κατηγορία κερδίζουν ένα Huawei P30 Pro και οι νικητές του 3ο βραβείου σε κάθε κατηγορία κερδίζουν ένα Huawei P30.

#Emotional Tag

Κατηγορία «εκφράστε στιγμιαία συναισθήματα μέσω της φωτογραφίας»

Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού
Τίτλος: Cesta za snem…
Δημιουργός: Czech_photo
Χώρα: Τσεχία

Βραβείο Δεύτερης Θέσης
Τίτλος: Togetherness
Δημιουργός: irimia.andra
Χώρα: Ρουμανία

Βραβείο Τρίτης Θέσης
Τίτλος: Sistel Love
Δημιουργός: Gevatelem
Χώρα: Ισραήλ

Faces

Κατηγορία «πειραματιστείτε με την ταυτότητα και την δύναμη των πορτρέτων»

Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού
Τίτλος: “Myśli… duma… może marzy?”
Δημιουργός: Slodkisoschili
Χώρα: Πολωνία

Βραβείο Δεύτερης Θέσης
Τίτλος: Usta
Δημιουργός: Adem Ağuş
Χώρα: Τουρκία

Βραβείο Τρίτης Θέσης
Τίτλος: Sousedky
Δημιουργός: : Milan Škop
Χώρα: Τσεχία

Hello, Life!

Κατηγορία «μοιραστείτε το συναίσθημα ή την έμπνευση στις καθημερινές εμπειρίες»
Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού
Τίτλος: Rainbow estate
Δημιουργός: ibreakphotos
Χώρα: Κροατία

Βραβείο Δεύτερης Θέσης
Τίτλος: Surfer
Δημιουργός: SAGITTA
Χώρα: Κροατία

Βραβείο Τρίτης Θέσης
Τίτλος: Going commando
Δημιουργός: alexandru.popa
Χώρα: Ρουμανία

Storyboard

Κατηγορία «αφηγηθείτε μία ιστορία σε 9 (εννιά) κάδρα, δηλαδή ένα πλέγμα φωτογραφιών που
ξεδιπλώνουν ένα σημαντικό ή ενδιαφέρον αφήγημα».

Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού
Τίτλος: Výlov Jaroslavického rybníka
Δημιουργός: Czech_photo
Χώρα: Τσεχία

Βραβείο Δεύτερης Θέσης
Τίτλος: Live music being born
Δημιουργός: Danyhella
Χώρα: Τσεχία

Βραβείο Τρίτης Θέσης
Τίτλος: Game Of Drone
Δημιουργός: storyinmyeyes
Χώρα: Άλλη

Going the Distance

Κατηγορία «ανακαλύψτε νέα μέρη και νέες εμπειρίες χρησιμοποιώντας νέα χαρακτηριστικά της κάμερας κινητών, για παράδειγμα τηλεφακούς, σούπερ ευρεία γωνία και λήψη φωτογραφιών από μακριά»

Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού
Τίτλος: Empty stadium 1
Δημιουργός: Mara Ciubotaru
Χώρα: Ρουμανία

Βραβείο Δεύτερης Θέσης
Τίτλος: Spring of Life / Tree of Hope
Δημιουργός: Acinom
Χώρα: Ρουμανία

Βραβείο Τρίτης Θέσης
Τίτλος: Fairy tail morning in Bucovina
Δημιουργός: Dan Mihai Balanescu
Χώρα: Ρουμανία

Life Now

Κατηγορία «γυρίστε ιστορίες σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα»

Βραβείο Πρώτης Θέσης Διαγωνισμού
Τίτλος: The best moments of life
Δημιουργός: I van Sholudko
Χώρα: Ουκρανία

Βραβείο Δεύτερης Θέσης
Τίτλος: In Clouds
Δημιουργός: Bartosz Chmielewski
Χώρα: Πολωνία

Βραβείο Τρίτης Θέσης
Τίτλος: Gün batımı ve gece ışıkları
Δημιουργός: Aysun Şahin
Χώρα: Τουρκία

Μεγάλη επανάσταση στη φωτογραφία κινητών τηλεφώνων

Τα Huawei InFocus Awards αποδεικνύουν ότι η λήψη εικόνων υψηλής ποιότητας δεν είναι πλέον προνόμιο μόνο των επαγγελματιών με εξαιρετικά εξειδικευμένο εξοπλισμό. Με τη σειρά P και τη ναυαρχίδα Huawei P30 Pro, η Huawei ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτητικές ανάγκες των οπαδών της φωτογράφησης από smartphone που στόχο έχουν να αιχμαλωτίζουν με άρτιο τρόπο μοναδικές στιγμές. Χάρη στη μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον κατασκευαστή εμβληματικών καμερών-Leica, προσφέρει στους καταναλωτές τους πιο ποιοτικούς φακούς και διευρύνει τις δυνατότητες της φωτογραφίας από smartphone.

Αυτοί αποφάσισαν!

Τα καλύτερα έργα αξιολογήθηκαν από μια προσεκτικά επιλεγμένη επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς και αναγνωρισμένους φωτογράφους, όπως:

• YANMIN WANG – Πρόεδρος του Huawei Consumer Business Group Huawei στην Κεντρική, Νοτιοανατολική Ευρώπη και Σκανδιναβία. CEE & Nordic
• MARCIN TYSZKA – Πολωνός φωτογράφος μόδας που συνεργάζεται με τα πιο διάσημα περιοδικά παγκοσμίως όπως Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Elle και Vogue.
• NIKOLAJ THANING RENTZMANN – Δανός καλλιτέχνης που ειδικεύεται στη φωτογράφιση διασημοτήτων και που απολαμβάνει επίσης να δημοσιεύει φωτογραφίες με φύση και τοπία – αστικά και μη – στις μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.
• EMMA SVENSSON – Πολυδιάστατη φωτογράφος που εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και της αρέσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.
• YENER TORUN – Αρχιτέκτονας και φωτογράφος που μετασχηματίζει το αστικό τοπίο, ανασχηματίζοντας την αρχιτεκτονική ως γεωμετρική αφαίρεση και δημιουργεί μια εναλλακτική πραγματικότητα μέσα από τα έργα του.
• VUTHEARA KHAM – Γάλλος φωτογράφος με καταγωγή από την Καμπότζη που μένει στο Παρίσι. Γοητευμένος από το φως, τη φωτογραφία του δρόμου και το αστικό τοπίο, ο VuTheara απολαμβάνει να παίζει με νέες προοπτικές και διαφορετικές θεάσεις. Γνωστός για την ιδιαίτερη χρήση του φωτός και των γραφικών στις συνθέσεις του, είναι λάτρης του street photography στο Παρίσι και σε όλο τον κόσμο.