Έκθεση έργων, performances, διαλέξεις, συζητήσεις θα λάβουν χώρα από τις 8 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των ΦΥΤΑ, κομμάτια από το προσωπικό τους αρχείο, υλικό σχετικά με τα ΦΥΤΑ καθώς και πορτραίτα του ντουέτου από διάφορους καλλιτέχνες. Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με ένα διαδραστικό happening στις 8 του μηνός, όπου θα παρουσιαστεί, επίσης, το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε “Η Μαύρη Βίβλος των ΦΥΤΑ” [Εκδόσεις Νεφέλη] με κείμενα για το πολίτικο στην τέχνη από ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλο πρόγραμμα με παρουσιάσεις σχετικές με τη δουλειά των ΦΥΤΑ τις επόμενες μέρες.

Σχετικά με τα ΦΥΤΑ

Το έργο των ΦΥΤA επικεντρώνεται στην έννοια της πολιτικής ταυτότητας, σε θέματα πρωτοποριακής τέχνης σε περιόδους κρίσης και στις δυνατότητες πολιτικού ακτιβισμού μέσω δημιουργικών μέσων. Το έργο τους έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Αυτή την περίοδο τα ΦΥΤΑ εργάζονται ως επιμελητές της επόμενης φάσης της Μπιενάλε της Αθήνας που θα λάβει χώρα το 2018.

Σχετικά με το OCCUPY ATOPOS

Το Occupy Atopos αποτελεί ένα εκθεσιακό πρόγραμμα υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη και λαμβάνει χώρα στην έδρα της Atopos cvc, στη Σαλαμίνος 72. Σκοπός του προγράμματος είναι η καταγραφή της δημιουργικής διαδικασίας και η υποστήριξη σύγχρονων καλλιτεχνών και επιμελητών. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διαμείνουν στο κτίριο της Atopos cvc παρουσιάζοντας συχνά το έργο τους μέσα από εκθέσεις, εγκαταστάσεις, τοιχογραφίες, zines, ομιλίες, βίντεο ή performances. Στο Occupy Atopos έχουν συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, ο φωτογράφος Ren Hang, η artist-critic Clo’e Floirat και η  fashion curator με έδρα το Παρίσι Lydia Kamitsis. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2017 η Atopos cvc συνεργάστηκε με την documenta 14 στο πλαίσιο του Occupy Atopos Residency.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017  Ώρα έναρξης: 19:00

Opening Event

Τα ΦΥΤΑ υπογράφουν το βιβλίο “Η Μαύρη Βίβλος των ΦΥΤΑ”  + performances και εγκαταστάσεις με συμμέτοχη των Μάνο Μπαζάνη, Μαρίζα Τσάρη, Κωστή Σταφυλάκη, Αναστασία Διαβαστή, Fatnut da gamba, Μιχάλης Βεριτόπουλος κ.ά.

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 Ώρα έναρξης: 19:00

“Ποιήματα για Ποκεμον”

Poetry slam/spoken-word βραδιά και συζήτηση για τα υβριδικά εκφραστικά μέσα και την παράφωνη ποιητική του ψηφιακού.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 Ώρα έναρξης: 19:00

“Από τα ΦΥΤΑ στη ΦΥΤΙΝΗ”

Παρουσίαση πάνω στην ερώτηση “τι είναι queer μουσική” από τον μουσικολόγο Νίκο Βούρδουλα και συζήτηση με καλεσμένους. Επίσης, επιλογές post-punk και avant-garde δίσκων βινυλίου από τον Filtig.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 Ώρα έναρξης: 19:00

“Πτυχές πατριωτισμού, εθνικισμού και νεοφόλκ στη σύγχρονη τέχνη”

Πάνελ και συζήτηση με τη Σοφία Μπέμπεζα, τον Παναγή Παναγιωτόπουλο, τη Δέσποινα Σεβαστή, τον Κωστή Σταφυλάκη.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 Ώρα έναρξης: 19:00

“Βρέφη Σαλάτας”

Προ-φινισσάζ σουαρέ & βαριετέ-φυτολόγιο με τα: Activista, Γιώργο Καλογερόπουλο, Baby, Kangela Tromokratisch, Εύη Τσάκλανου, Dame Ovale κ.α.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 Ώρα έναρξης: 19:00

Closing Event

Ξενάγηση στην έκθεση και προσωπικά μυστικά για τον κόσμο της τέχνης από τα ΦΥΤΑ.