Το μουσικό ντουέτο Απ’ Αλλού (Θεοδώρα Αθανασίου & Μπάμπης Πολιτόπουλος) καταπιάνεται στη συναυλία του στο ΚΕΤ με το θέμα του εγκλήματος και του φονικού, όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα στα τραγούδια της αστικής λαϊκής παράδοσης, του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Δράση-αντίδραση, πρόθεση-πράξη, έρωτας, κλεψιά, αδικία, καταπίεση αδυνάτου από δυνατό, οριακές συνθήκες που οδηγούν στην αυτοδικία του ατόμου με απαράβατη αφοσίωση στον κώδικα τιμής του. Αυτό το μοτίβο συνθέτει τη φιγούρα που συναντάμε στα κομμάτια που θα ακουστούν.

Λίγα λόγια για το ντουέτο «Απ’ Αλλού»

H Θεοδώρα Αθανασίου και ο Μπάμπης Πολιτόπουλος, συναντιούνται και κάνουν παρέα σ’ ένα γλέντι με άφθονο κόκκινο αγνό κρασί, γύρω στον Απρίλη του 2014. Πίνοντας, χορεύοντας και παίζοντας, αποφασίζουν να φτιάξουν ένα μουσικό νουέτο που να ασχολείται με τις μουσικές που τους αρέσουν. Κομμάτια «απ’ αλλού» ρεπερτοριακά και χρονολογικά το καθένα, από τις βαλκανικές ρούμπες, το ελληνικό λαϊκό τραγούδι του ’50-’60, ως τα ρεμπέτικα της ταβέρνας και του τεκέ, παίζονται με μπασοκίθαρο και τρίχορδο μπουζούκι, με πολύ μεράκι.