Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εθελοντές, Κοινωνία των Πολιτών και εταιρικός κόσμος δίνουν ραντεβού για ένα διήμερο γεμάτο ομιλίες, workshops και δράσεις, αυτή τη φορά διαδικτυακά. Φέτος, για πρώτη φορά θα υπάρχει και συμμετοχή του χώρου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η θεματική των φετινών ethelon Days είναι το Ctrl + Alt + V και στόχος είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες που κρύβει αυτή η νέα, γεμάτη αλλαγές, εποχή. Μέσα από panel με διακεκριμένους/νες ομιλητές/τριες, θα αναδειχθούν πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης που ξεχώρισαν μέσα στην πανδημία στην ενότητα Alt + Enter, θα γίνει λόγος για ζητήματα βιωσιμότητας στην ενότητα Ctrl + F5, ενώ στην ενότητα Alt + Shift, εκπρόσωποι εταιρειών θα μιλήσουν για τις πρακτικές και την αλλαγή στη στρατηγική που έφερε η νέα κατάσταση. Φέτος ξεχωρίζει το panel με τίτλο Alt + Tab, το οποίο έχει θέμα τη μετάβαση από το πραγματικό στο ψηφιακό περιβάλλον μέσα από την εμπειρία και το έργο φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Τα 2020 έρχονται 4 και 5 Δεκεμβρίου! Τα 2020 έρχονται 4 και 5 Δεκεμβρίου! Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, είναι αφιερωμένο στα workshops και τις δράσεις που προσφέρονται από φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη για δημιουργία t-shirt στο σπίτι, ένα διαδραστικό design sprint με θέμα τον ψηφιακό εθελοντισμό, ένα σεμινάριο για το stress που έχει προκληθεί από την μετάβαση σε συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης, ενώ οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορούν να παρακολουθήσουν και ένα workshop σχετικά με τις πρακτικές zero waste στην καθημερινότητα.

Τέλος, η ομάδα της ethelon θα συντονίσει και τη δημιουργία ενός παιχνιδιού γνώσεων που θα δοθεί σε φορείς που φιλοξενούν παιδιά.

Δήλωσε συμμετοχή στα ethelon Days 2020 πατώντας εδώ!

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ethelondays.gr Τα ethelon Days 2020 πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH.