Στο πλαίσιο του προγράμματος η “Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει”, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε 12 προορισμούς της άγονης γραμμής, τα εργαστήρια κινούμενης εικόνας του Exile Room ταξίδεψαν το Νοέμβρη στη Βοβούσα, στο Πάπιγκο και τους Μηλιωτάδες . Η σταθερή μας συνεργάτιδα Ιωάννα Γιακουμάτου δίδαξε τις βασικές αρχές του animation σε μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, και έφτιαξαν μαζί 5 βίντεο με θέμα την αρκούδα, την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα και την πυρκαγιά. Εντός Φεβρουαρίου 2015 θα υλοποιηθούν τρία ακόμα εργαστήρια animation σε δημοτικά σχολεία στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Οι μαθητές έχουν αρχίσει την προετοιμασία του σκηνικού για το δικό τους ταινιάκι και αναμένουν εναγωνίως την άφιξή μας!

Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει” είναι ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης που ρίχνει άγκυρα σε δώδεκα απομακρυσμένους προορισμούς, σπέρνοντας ιδέες, σκέψεις και γνώσεις οικολογικού περιεχομένου στους μαθητές, αλλά και στους κατοίκους των νησιών που επισκέπτεται. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στη θεωρία αλλά και στην πράξη για ζητήματα σχετικά με το σεβασμό και τη διατήρηση της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, της αειφόρου ανάπτυξης και των μεθόδων διαχείρισης της ενέργειας και των φυσικών μας πόρων.

Η Ιωάννα Γιακουμάτου είναι μοντέρ, απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου. Τα τελευταία 5 χρόνια διδάσκει τεχνικές κινούμενης εικόνας σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες, είναι επικεφαλής τεχνικής κατάρτισης οπτικοακουστικών εργαστηρίων και επιμελείται τη δημιουργική καταγραφή του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.