Το Booze Cooperativa παρουσιάζει την Eileen Botsford για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε μία έκθεση που περιλαμβάνει μία σειρά έργων της δημιουργού από το 2005 μέχρι σήμερα, υπό τον τίτλο The Preretrospective Exhibition.

Πρόκειται για Προ-Αναδρομική έκθεση με έργα που κατοικούν σε τοποθεσίες on-site και on-line, ενώ πολλά από αυτά έχουν συμπεριληφθεί σε ατομικές εκθέσεις και site-specific projects, όπως το Bodymode Show, Pearlfisher Gallery (Λονδίνο, 2007), St. Paul\’s Cathedral, Covent Garden (Λονδίνο, 2007) καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις όπως η Biennalle1: Public Screen (Θεσσαλονίκη, 2007) και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Η Botsford χρησιμοποιεί στη δουλειά της μέσα όπως βίντεο, net.art, φωτογραφία, διαδραστικά και εγκαταστάσεις, κάνοντας το αποτέλεσμα έντονα μοναδικό, προκαλώντας στο θεατή το αίσθημα της συμμετοχής.

Τα έργα της είναι οι σκέψεις της σχετικά με τις αντιλήψεις μας για το μυαλό και το σώμα, τα οποία γεννούν παράλληλα και ερωτήματα κοινωνικής ταυτότητας και αισθητικής.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει ασχοληθεί με μεγάλα Public Art projects και το σχεδιασμό σκηνικών με νέα μέσα, ενώ δημιουργεί και πολλά βίντεο και διαδικτυακά έργα τέχνης.

Άρθρα και συνεντεύξεις σχετικά με τη δουλειά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Vogue, στην έκδοση Greek Modern Pioneers του Βρετανικού Συμβουλίου, στο περιοδικό Κ της Καθημερινής και στο Art Papers (Η.Π.Α.), καθώς και στο διαδίκτυο.

Η Eileen Botsford γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής της τα πέρασε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Public Art and Design και έκανε MFA στο Theatre Design.