Η έκθεση αυτή αποτελεί τη συνέχεια της έκθεσης του, που πραγματοποιήθηκε στην 2η Art Thessaloniki Fair, τον Νοέμβριο 2017 σε συνεργασία με τον Κινέζο εικαστικό Liang Yi και θέμα το διάλογο μεταξύ Ελληνισμού και Βουδισμού.

Tα ελληνικά του Βούδα, περιλαμβάνουν έργα που είναι γέννημα του διαλόγου που εδώ και καιρό ο Δημοσθένης Δαββέτας έχει ανοίξει με το Βουδισμό και την Ανατολική κουλτούρα. Τον ενδιαφέρει κυρίως η επίδραση του ελληνισμού σαν σκέψη και σαν τέχνη σε χώρες που έδρασε ο Βουδισμός. Για το λόγο αυτό άλλωστε πήγε τρεις φορές καλεσμένος στην Κίνα ώστε να βιώσει από κοντά την πραγματικότητα.

Στόχος των έργων του είναι ν’ αναδείξουν τα κοινά σημεία του πολιτισμού μεταξύ Δύσης και Ανατολής, μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Ακολουθώντας την πορεία που χάραξε ο δάσκαλός του ο Γιόζεφ Μπόυς συνεχίζει μέσω της τέχνης την προσπάθεια διεύρυνσης κι εμπλουτισμού της εικαστικής του έκφρασης συνομιλώντας με το διαφορετικό και επιθυμώντας να το φέρει στην παγκόσμια χώρα του κοινού χωρίς να το οικειοποιηθεί! Ποίηση και ζωγραφική συνεργάζονται στην πορεία του αυτή.