Περισσότεροι από 4.000 καταναλωτές τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγάλη γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που διοργανώθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2009, με αποτέλεσμα να ανακυκλωθούν 8.641 συσκευασίες ή 787,39 κιλά πλαστικών, γυάλινων, μεταλλικών, και άλλων συσκευασιών!

Ήταν μία πραγματική περιβαλλοντική γιορτή τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τις δεκάδες επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών, υπηρεσιών, κ.α., οι οποίες μέσω της παρουσίας των στελεχών τους στη γιορτή επιβεβαίωσαν την έντονη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των εταιριών στη χώρα μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι, στο χώρο του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Με την εξαιρετική μουσική παρουσία των αγαπημένων C:REAL οι συμμετέχοντες χόρεψαν και διασκέδασαν, ενώ ταυτόχρονα η διαδικασία της ανακύκλωσης μετατράπηκε σε παιχνίδι, αφού με την ανακύκλωση των συσκευασιών των προϊόντων κέρδισαν δεκάδες πλούσια δώρα, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, «όλοι κερδίζουμε». 

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τη συλλογή των 8.641. συσκευασιών προς ανακύκλωση που αντιστοιχούν σε 787,39 κιλά πλαστικών, μεταλλικών, γυάλινων κι άλλων συσκευασιών, ενώ στην πραγματοποίηση της συνέβαλαν ο Δήμος Αμαρουσίου και η Carrefour Μαρινόπουλος.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από την ανακύκλωση των παραπάνω υλικών είναι τεράστια και συνοψίζονται στα εξής: Αποτροπή έκλυσης στην ατμόσφαιρα περισσότερων των 117 κιλών αερίων που συμβάλουν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αποτροπή εξόρυξης 158 κιλών βωξίτη. Εξοικονόμηση περισσότερων των 30 κιλών πετρελαίου. Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας αρκετής για να ακούσουμε ραδιόφωνο για 9.224 ώρες ή για να δούμε τηλεόραση για 6.918 ώρες.

Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ αποτελεί το νέο Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, εγκεκριμένο από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ως εθνικό σύστημα ανακύκλωσης. Αναπτύσσεται με την τοποθέτηση και λειτουργία Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανακύκλωσης, με την ενεργή συμμετοχή τόσο των επιχειρήσεων όσο και των Δήμων της χώρας κι υλοποιεί σημαντικές ενέργειες που στόχο έχουν την παρακίνηση των καταναλωτών για συμμετοχή στη διαδικασία της Ανακύκλωσης, καθώς και την ανάδειξη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων που εντάσσουν στη στρατηγική τους περιβαλλοντικές δράσεις.