Οι Placebo, το συγκρότημα που έχει ξεχωριστούς δεσμούς με το ελληνικό κοινό, επιστρέφει στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει ένα show με τις επιτυχίες των προηγούμενων αλλά

και του πρόσφατου album τους «Battle for the Sun».

Το αγαπημένο συγκρότημα θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη – στο πλαίσιο των Δημητρίων – την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

Οι επιτυχίες τους σημαντικές: 6 albums που έχουν γίνει χρυσά και πλατινένια σε πάνω από 30 χώρες, πάνω από δώδεκα εκατομμύρια πωλήσεις και sold out συναυλίες σε 44 χώρες παγκοσμίως. Μπορεί το όνομά τους να σημαίνει ψευτοφάρμακο, αλλά η μουσική τους είναι αληθινή και γεμάτη ενέργεια, σαν δόση τεστοστερόνης.

Μια τυχαία συνάντηση του Brian Molko με τον Stefan Olsdal στο μετρό του South Kensington το 1994, ήταν αρκετή για να σημαδέψει την αρχή της μουσικής πορείας των Placebo που κρατάει δεκαέξι χρόνια τώρα και έχει αφήσει το ισχυρό αποτύπωμα της στην alternative rock μουσική σκηνή!

Κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο “Placebo” και γνωρίζουν αμέσως επιτυχία, σε Βρετανία και Ευρώπη. Τα τραγούδια τους ερωτικά, μοναχικά, αυτοκαταστροφικά. Μέσα από alternative punk ήχους αμφισβητούν το κατεστημένο και μιλούν για την αδιαφορία της κοινωνίας την περιθωριοποίηση, τον εθισμό και την αποξένωση.

To 1996, κατά την ηχογράφηση του πρώτου τους album και μετά την αποχώρηση του drummer τους, ο Brian Molko καλεί στο συγκρότημα τον παλιό του συνεργάτη, Steve Hewitt και οι τρεις τους βρίσκουν την απόλυτη χημεία! Κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο“Placebo”

Το 1998 με το “Without you, I’m nothing” προσφέρουν ένα φόρο τιμής στο glam rock των 1970s με αρκετές punk αναφορές. Μέσα από αυτή τη δουλειά κυκλοφορεί το “Every you Every me” που θεωρείται από το ευρύ κοινό, ως το πιο αντιπροσωπευτικό τραγούδι της καριέρας τους, μέχρι σήμερα. Το τραγούδι μπαίνει στο soundtrack του Cruel Intentions, ο Brian Molko γίνεται είδωλο της νεολαίας και το συγκρότημα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Με το “Meds” συνεχίζουν στο ίδιο μανιφέστο. Το 2009 κυκλοφορούν το “Battle for the sun” ένα φόρο τιμής προς τους fans τους σε συνεργασία με τον καινούριο τους drummer Steve Forrest, πρώην μέλος των Evaline. Τον περασμένο Νοέμβριο βραβεύονται με το βραβείο MTV για Best Alternative Act επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά ότι είναι το κορυφαίο group alternative rock.

LINE UP

Brian Molko (Vocals/Guitar)

Stefan Olsdal (Bass)

Steve Forrest (Drums)

Πρόσβαση με συγκοινωνία: Λεωφορείο: 17