Οι εκδόσεις Μεταίχμιο κάνουν το ελληνικό pocket πραγματικότητα  και σας προσκαλούν σε συζήτηση για τα βιβλία τσέπης στην Ελλάδα  με τους συγγραφείς Βασίλη Γκουρογιάννη, Πέτρο Τατσόπουλο και Χίλντα Παπαδημητρίου την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Νόρα Ράλλη.

Σας αρέσει το διάβασμα; Θεωρείτε ότι η λογοτεχνία είναι ακριβή στις μέρες μας;
Αγοράζετε βιβλία για να στολίσετε τη βιβλιοθήκη του σαλονιού σας
ή για να τα ρουφήξετε όπου κι αν είστε;
Διαβάζετε στο ταξίδι, στο αεροπλάνο, στο τρένο, στο λεωφορείο, στο μετρό;

Τι γνώμη έχετε για τα βιβλία τσέπης (pocket);
Θεωρείτε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα λογοτεχνικά είδη που λειτουργούν καλά ως βιβλία τσέπης,  και άλλα που δεν θα έπρεπε να εκδίδονται σε αυτή τη μορφή;
Είναι τα βιβλία τσέπης προορισμένα μόνο για καλοκαιρινές αναγνώσεις
ή για αναγνώσεις… παντός καιρού;
Ή μήπως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι καν το είδος του βιβλίου
ή το αν είναι βολική ή όχι η έκδοση, αλλά η τιμή;

Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση θα πάρουν δώρο ένα βιβλίο pocket.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν βιβλία τσέπης με την αυθεντική έννοια του όρου: βιβλία δηλαδή γνωστών συγγραφέων που έκαναν ήδη μια πετυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά με την κανονική τους έκδοση και αρκετό χρόνο μετά την έκδοση αυτή επανακυκλοφορούν σε μικρό σχήμα, σε πολύ χαμηλή τιμή (5,50 έως 7,70 €).

Από τον Ιούνιο μεγάλα βιβλία σε μικρές τιμές είναι μαζί σας, όπου κι αν είστε! Jo Nesbo, Camilla Lackberg, Gillian Flynn, Ian Rankin, Arne Dahl, Patricia Highsmith, James Ellroy, Pedro Juan Gutierrez, Χένρι Μίλερ, Πέτρος Τατσόπουλος, Χίλντα Παπαδημητρίου, Βασίλης Γκουρογιάννης και πολλοί άλλοι.