Κάθε χρόνο κάνουμε μια μεγαλύτερη βουτιά στα όνειρα των παιδιών, πραγματοποιώντας δράσεις παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές. Φορείς που έχουν το κέντρο του ενδιαφέροντος τους στα παιδιά συμμετέχουν εθελοντικά με εργαστήρια και παιχνίδια για να γεμίσουν οι παραλίες της Βάρης και του Κινίου με χαρούμενες φωνές.

Φέτος, το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων ¡syroskidz!:

– είναι αφιερωμένο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, με στόχο να δείξουμε ότι αυτός ο κόσμος είναι πλασμένος για όλους και χρειάζεται να είναι προσαρμοσμένος στην ανάγκες όλων!
– ενσωματώνει βιωματικά σεμινάρια για μεγάλους: παιδαγωγούς, εμψυχωτές, ηθοποιούς, γονείς!
– συνεχίζει τη συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας, που θα οδηγήσει έργα των παιδιών μας στην Kids Biennale, το ερχόμενο φθινόπωρο. Γι’ αυτό, ακολουθούμε το θέμα της στην Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5 που είναι «Αιγαίο, η θάλασσα των Ελλήνων»!
-θυμίζει σε όλους την αξία της ανακύκλωσης επαναχρησιμοποιώντας τους καμβάδες των προηγούμενων εκθέσεων, οι οποίοι πλέον θα είναι ζωγραφισμένοι και από τις δύο πλευρές!
– δίνει μεγαλύτερο βήμα στον εθελοντισμό, αφού φέτος δεν χρηματοδοτείται από κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα αλλά.

Για όσους δεν έχουν τον καμβά τους από τις προηγούμενες εκθέσεις η προμήθεια των καμβάδων από το αρχείο των προηγούμενων ετών θα γίνει στη Βάρη τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, 12:00-13:00, μπροστά από το χώρο στάθμευσης Γιωσηφάκι. Μπορείτε να φέρετε δικό σας καμβά, επίσης, εφόσον το επιθυμείτε! Οι καμβάδες θα παραδοθούν στο ίδιο σημείο την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 την ίδια ώρα.

Φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εγγραφές δοτών μυελού των οστών στο πλαίσιο της δράσης «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας».

Μπορείτε να μας φέρετε παιδικά βιβλία για την ανοιχτή βιβλιοθήκη μας!

Συντελεστές

Έμπνευση-Επιμέλεια: Χρηστιάννα Πάπιτση

Συμπράττουν: Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, Animasyros International Animation Festival, Syros International Film Festival (SIFF), Εκαπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου, Κέντρα Ξένων Γλωσσών So Easy Σύρου, Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης», Μικροί Ξεναγοί Άνω Σύρου, βρεφονηπιακός σταθμός «Αερόστατο», ομάδα αφηγητών «ΠαραμυθιαΖω, Γυμναστήριο eXercise, Φύσις Κηραλοιφή Σύρος, Σοσόνι

Με την υποστήριξη Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Ναυτικός Οικολογικός Πολιτιστικός Όμιλος Κινίου, Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Όμιλος Βάρης «Η Φάμπρικα», Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης «Η Πανάχραντος».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 26 Ιουλίου – Βάρη (παραλία) – ξεκινάμε στις 18.00

Φέτος κάνουμε νόστιμα και δροσιστικά πειράματα για γονείς και παιδιά με τη χημικό Φραγκίσκα Μηλιού και τη Θεοδώρα Ρούσσου που σπουδάζει την Επιστήμη των Υλικών. Η Έφη Μπαχτσεβάνα μας προσφέρει το workshop «Let’s Play Boomwhackers» για παιδιά με ειδικές ικανότητες, τη διαδραστική, μουσικοκινητική δραστηριότητα «Boomwhackers» και η Μέθοδος «Sherborne Developmental Movement».

Το Αερόστατο συμμετέχει με Το ταξίδι της σακούλας, που είναι παιχνίδια για την προστασία της θάλασσας και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Η Αργυρένια από το Φύσις Κηραλοιφή Σύρος μας μαθαίνει να φτιάχνουμε άλατα για το μπάνιο μας με βότανα. Η ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιαΖω θα μας πει παραδοσιακά παραμύθια. Με το Άρωμα Παράδοσης θα παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών So Easy® Σύρου είναι μαζί μας με ιστορίες και κατασκευές για τα πλάσματα του βυθού της θάλασσας.

Το Exercise – gym μας αφιερώνει ένα πρόγραμμα με aqua aerobic, kid’s survivor και παιδαγωγικά παιχνίδια. Το Σοσόνι μας μαθαίνει καινούργιες κατασκευές. Όλο το απόγευμα μπορούμε να κάνουμε βόλτα με κανό με το Ναυτικό Όμιλο Σύρου. Η βραδιά θα κλείσει με προβολές ταινιών που μας έστειλαν τα φεστιβάλ Animasyros και SiFF.

Σάββατο 27 Ιουλίου – Άνω Σύρος – ξεκινάμε στις 19.30

Οι Μικροί Ξεναγοί Άνω Σύρου θα μας περιμένουν το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 19:30 στο επάνω τέρμα για να μας ξεναγήσουν στον τόπο τους, ενώ μετά θα πάμε στην Πιάτσα και θα γλυκαθούμε φτιάχνοντας χειροποίητη σπιτική μαρμελάδα με την Ιωσηφίνα των Κηπευτικών Βλάμης.

Σάββατο 27 Ιουλίου – Κίνι (παραλία) – ξεκινάμε στις 18.00

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών So Easy® Σύρου είναι για δεύτερη χρονιά μαζί μας με ιστορίες και κατασκευές για τα πλάσματα του βυθού της θάλασσας. Το Exercise – gym και η ομάδα του, για τρίτη συνεχομένη χρονιά, μας αφιερώνει ένα πρόγραμμα με aqua aerobic, kid’s survivor και παιδαγωγικά παιχνίδια. Η Έφη Μπαχτσεβάνα έρχεται από τη Θεσσαλονίκη με το workshop “Let’s Play Boomwhackers’’ για εκπαιδευτικούς, μουσικούς, εμψυχωτές, γονείς και σε όσους θέλουν να μάθουν να παίζουν εύκολα μουσική με τα boomwhackers (κατάλληλο και για παιδιά 6-12 ετών).

Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου έχουν οργανώσει καταπληκτικά παιχνίδια με το νερό, ενώ με τον παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο Στην Παλάμη Του Θεού θα κάνουμε αμμοζωγραφική πάνω στην παραλία. Με τη Σχολή ποδοσφαίρου Soccer School θα παίξουμε beach soccer.

Τι άλλο συμβαίνει φέτος στο syroskidz3

Το syroskidz 3 αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας. Θα πραγματοποιούνται εγγραφές δοτών μυελού των οστών στο πλαίσιο της δράσης «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας». Ας χαρίσουμε ζωή από τη ζωή μας! Θα υπάρχει Ανοιχτή βιβλιοθήκη όπου μπορούμε να πάρουμε όποιο βιβλίο μας αρέσει για να το διαβάσουμε. Γι’ αυτό αν έχετε παιδικά βιβλία που δε χρειάζεστε άλλο, φέρτε τα γιατί μπορεί να θέλει να τα διαβάσει κάποιος άλλος! Συνεχίζεται η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5, με θέμα «Αιγαίο, η θάλασσα των Ελλήνων», με ανακυκλωμένους καμβάδες. Ελάτε από νωρίς για να διαλέξετε σε ποιες δράσεις θα συμμετέχετε!