Το πρόγραμμα Σύρος Πολιτισμός/Culture φιλοξενεί το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι του 2015.

Εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα και εκθέσεις εικαστικών τεχνών συνθέτουν ένα πρόγραμμα πουαπευθύνεται σε ευρύ κοινό. Στο πρόγραμμα του Σύρος Πολιτισμός/Culture φιλοξενούνται επίσης το 22ο Φεστιβάλ Κιθάρας, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων, το 9ο Indie Rock Festival καθώς και το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων aniμasyros, τα οποία πλαισιώνονται από το 4ο Φεστιβάλ Ακορντεόν, το Syros International Film Festival (SIFF) και το Eye’s Walk Digital Festival.

Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί και η παρουσίαση των παράλληλων εκδηλώσεων —παραδοσιακού κυρίως χαρακτήρα— που διοργανώνονται και υποστηρίζονται από τοπικούς φορείς και συλλόγους της Σύρου.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, αναφέρει:

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, μέσω του πολιτιστικού του προγράμματος Σύρος Πολιτισμός-Culture 2015, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο
στο νησί μας, σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της Σύρου αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες, στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορίας, της πολιτιστικής μας κουλτούρας και κληρονομιάς.

Σας καλωσορίζουμε και φέτος, με ένα πλήθος αξιόλογων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που ελπίζουμε να σας προσφέρουν χαρά, γέλιο και αισιοδοξία, χαρίζοντας σας αξέχαστες εμπειρίες. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακές βραδιές, εικαστικά και παράλληλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις καθώς και τα γνωστά πλέον φεστιβάλ, όπως το Aniμa Syros, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου (SIFF), το Φεστιβάλ Αιγαίου κ.α.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να αφεθείτε στην πολιτιστική πανδαισία της Σύρου και να απολαύσετε ένα πραγματικά αξιόλογο και ποιοτικό πολιτιστικό θέαμα.

Καλή διασκέδαση!

Γιώργος Μαραγκός
Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης

Το πρόγραμμα του φετινού Σύρος Πολιτισμός μπορείτε να το δείτε εδώ: ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – FACEBOOK