Το έργο είναι της Αντωνίας Οικονόμου. Η αφετηρία του ως σύλληψη έγκειται στην ανάγκη των ανθρώπων να έρθουν και πάλι κοντά, έστω στον χώρο πρόβας. Έναν χώρο έρευνας, ασφάλειας και παρατήρησης έπειτα από αυτά που το σώμα βίωσε τους προηγούμενους μήνες. Στόχος των συντελεστών ήταν να ερευνήσουν πιθανούς νέους τρόπους και τόπους για να υπάρξουν μαζί στην σκηνή. Δραστηριοποιήθηκαν με κινητήρια δύναμη αυτήν την ανάγκη έτσι ώστε να φτάσει η έρευνα και η πρόβα να γίνουν ένα έργο που θα απευθυνθεί και προς τα έξω.

Έξι χορευτές συνυπάρχουν σε μια άδεια σκηνή, με ελάχιστα τεχνικά μέσα -η απολύτως αναγκαία παρουσία και ύπαρξη στη σκηνή αλλωστε ήταν πάντοτε οι ίδιοι – και το σώμα είναι το μοναδικό τους μέσο για να μοιραστούν με το κοινό τους κώδικες, τις εικόνες και τις στιγμές των κόσμων που δομήθηκαν κατά την δημιουργική διαδικασία.

σε μια άδεια σκηνή.
Χωρίς εισόδους και εξόδους
αφού κανείς δεν εισέρχεται ή εξέρχεται.
“Ήχος”: πικάπ/γραμμόφωνο επί σκηνής
Οι ερμηνευτές
απαλλαγμένοι από εξωτερικούς τεχνικούς παράγοντες.
Πρόβα
Το κοινό. Οι παρατηρητές μίας παρατήρησης.
Σκηνικό : τα φυσικά τοπία,
στα οποία διαδραματίζεται η σύνθεση,
οι ιδιαιτερότητες τους και η ήδη
υπάρχουσα “αρχιτεκτονική” τους.
Η σκηνή (skēnḗ): ένας ορισμένος τόπος/χρόνος για δράση.

«…Χτίζεται το αλφάβητο για να μπορούν να ειπωθούν οι λέξεις. Εδώ όπου όλα ρέουν μα τίποτα δεν αλλάζει. Ένας χορός με το χώρο.»

* Υ.Γ: Η ύπαρξη σωμάτων σε έναν ορισμένο χώρο και χρόνο δημιουργεί την ανάγκη της επικοινωνίας.Επί σκηνής, έξι σώματα διαπραγματεύονται την συνύπαρξη και επικοινωνία μεταξύ τους και με το χώρο μέσα από μια βιωματική συνθήκη εν ώρα πρόβας, δημιουργίας και συγκέντρωσης . Μια συνεχής συνεννόηση που εισπνέει και εκπνέει.

Η χρονικότητα του δρώμενου γίνεται πλαστική με βάση το αναγκαίο και το στιγμιαίο. Ένα ανοιχτό πεδίο σε ανοιχτό χώρο. Μία σύμβαση, όπου η συνθετική ύπαρξη των σωμάτων και οι συν-θέσεις αυτών δεν δημιουργούνται με απόλυτη σταθερά την σωματική τους εγγύτητα. Ορίζονται όχι ως σημεία αλλά από την μεταξύ τους απόσταση, χωρίς να σταματούν να σημαίνουν.

«Χτίζοντας το “τώρα”. Ούτως ή άλλως το μέλλον παραμένει αχαρτογράφητο.»

Συντελεστές

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία/ Χορογραφία: Αντωνία Οικονόμου
Μουσική: Γιώργος Κραββαρίτης
Βοηθός χορογράφου/ Οργάνωση προβών: Ξένια Ταμπούρλου
Στην σκηνή υπάρχουν: Ξένια Σταθούλη, Παύλος Λυκούδης, Ξένια Ταμπούρλου, Ορέστης Αλεξιάδης, Αντωνία Οικονόμου
Αρχιτεκτονικά σχέδια τοπίων: Νίκολα Κεχριμπάρη
Σχέδια τοπίων/κίνησης: Ζωή Κραββαρίτη
Κινηματογράφηση/Φωτογραφία: Γιάννης Νελσον Εσκίογλου
Φωτογραφίες/Βίντεο προβών: Μάριος Καλαμάρης, Ζωή Κραββαρίτη
Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα
Χώρος προβών: Project 8
Σύμβουλος Κειμένου: Ηλέκτρα Καρατζά