Μια νέα σημαντική συνεργασία ξεκινά μεταξύ του Μουσείου Μπενάκη και της Turkish Airlines, η οποία θα αποτελέσει τον «επίσημο χορηγό αερομεταφορών» του Ιδρύματος.

Με αφετηρία το κύρος που τις χαρακτηρίζει, οι δύο πλευρές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ταξιδέψουν τον πολιτισμό σε όλα τα μέρη της γης.

Με αδιάλειπτη παρουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 69 χρόνια, η Turkish Airlines συνδέει την Ελλάδα με 285 προορισμούς σε 113 χώρες, λειτουργώντας ως «γέφυρα» με τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Τώρα, ως «επίσημος χορηγός αερομεταφορών» του Μουσείου Μπενάκη, έρχεται να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στον Ελληνικό Πολιτισμό, οι οποίοι με τη χρήση του boarding pass και με δελεαστική τιμή εισόδου ενός ευρώ (€1), θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μαγευτικό κόσμο των συλλογών ενός σημαντικού Ελληνικού μουσείου.  

Το Μουσείο Μπενάκη, το πιο δραστήριο μουσειακό ίδρυμα της Ελλάδος, αφηγείται με έναν τρόπο μοναδικό τον Ελληνικό Πολιτισμό, τοποθετώντας τον σε διάλογο με τους πολιτισμούς του κόσμου. Χαρακτηρίζεται από τη δορυφορική του δομή, με έξι μουσεία, πέντε αρχειακά παραρτήματα και μια πλούσια βιβλιοθήκη, φυλάσσοντας πάνω από 500.000 αντικείμενα που καλύπτουν όλο το φάσμα της ελληνικής τέχνης (από την προϊστορική περίοδο έως τη σύγχρονη εποχή), καθώς και έργα Ευρωπαϊκής,  Προκολομβιανής, Αφρικανικής, Κινεζικής, Ασιατικής και Ισλαμικής τέχνης. Συγχρόνως, το Μουσείο διατηρεί και προβάλλει σπάνια έργα και αρχεία που αφορούν στη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, την Ιστορία, το Θέατρο, τη Μουσική, τη Λογοτεχνία και την Παιδική Ηλικία.  

Η συνεργασία αυτή θα ενισχύει στην προβολή της εκθεσιακής δραστηριότητας του Μουσείου Μπενάκη στο εξωτερικό, λειτουργώντας παράλληλα ως πύλη στον Ελληνικό Πολιτισμό για όλους τους επιβάτες της Turkish Airlines που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ο Alp Yavuzeser, Γενικός Διευθυντής της Turkish Airlines στην Αθήνα σημείωσε «Η Turkish Airlines δεν είναι μία αεροπορική εταιρία που απλά μεταφέρει επιβάτες σε περισσότερους από 280 προορισμούς σε 113 χώρες, αλλά ταυτόχρονα μεταφέρει και προωθεί πολιτισμικές εμπειρίες και ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ των λαών».

Με την προοπτική της διεθνοποίησης του Μουσείου Μπενάκη, η οποία ανήκει στις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις του νέου διευθυντή, κύριου Olivier Descotes, ο ίδιος υπογράμμισε «τη σημασία αυτής της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, η οποία θα επιτρέψει στο μουσείο να υλοποιήσει τους στόχους του στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Ιδρύματος  στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Σχετικά με την Turkish Airlines

Ιδρύθηκε το 1933 με στόλο μόλις πέντε αεροπλάνα. Μέλος της StarAlliance, η TurkishAirlines είναι σήμερα μια αεροπορική εταιρία τεσσάρων αστέρων, με στόλο 309 αεροσκαφών (επιβατηγά και φορτηγά) που εκτελούν πτήσεις προς 285 πόλεις σε όλο τον κόσμο, 236 διεθνείς και 49 εσωτερικές. Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρίες, έχει λάβει αρκετά «Βραβεία Επιβατών» από την AirlinePassengerExperienceAssociation (APEX). Το 2015, η TurkishAirlines επιλέχθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά ως «Europe’sBestAirline» και για έβδομη συνεχή φορά «BestAirlineinSouthernEurope». Έχοντας κερδίσει τα διεθνή βραβεία “Best Economy Catering Service” το 2010, “Best Business Catering Service” το 2013 και “Best Business Catering Service” το 2014, στην Turkish Airlines απονεμήθηκαν τα βραβεία “World’s Best Business Class Lounge Dining” και “World’s Best Business Airline Lounge” στηv έρευνα της Skytrax το 2015. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Turkish Airlines μπορείτε να βρείτε στο www.turkishairlines.com.

Σχετικά με το Star Alliance

Το δίκτυο Star Alliance ιδρύθηκε το 1997 ως η πρώτη διεθνής αεροπορική συμμαχία για να προσφέρει παγκόσμια πρόσβαση, αναγνώριση και ομοιογενείς υπηρεσίες στους ταξιδιώτες, ανά τον κόσμο. Η αποδοχή της από την αγορά έχει αναγνωριστεί από πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων “Air Transport World Market Leadership” και “Best Airline Alliance”, από το Business Traveller Magazine αλλά και την Skytrax. Οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη είναι οι: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI και United. Η ενσωμάτωση της Avianca Brasil βρίσκεται σε εξέλιξη. Συνολικά, το δίκτυο της StarAlliance προσφέρει σήμερα πάνω από 18.500 καθημερινές πτήσεις σε 1.321 αεροδρόμια και 193 χώρες. Για πρόσθετες πληροφορίες επισκεφθείτε τοwww.staralliance.com ή ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, YouTube και LinkedIn.

Σχετικά με το Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη ιδρύθηκε από τον Αντώνη Μπενάκη και δωρήθηκε στο Ελληνικό κράτος το 1930. Πρόκειται για τον παλαιότερο μουσειακό οργανισμό που λειτουργεί στην Ελλάδα ως αυτόνομο κοινωφελές πολιτιστικό Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου. Σήμερα χαρακτηρίζεται από τη δορυφορική του δομή, με έξι μουσειακά και πέντε αρχειακά παραρτήματα, μία σημαντική βιβλιοθήκη και πάνω από 500.000 αντικείμενα που καλύπτουν όλο το φάσμα της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού (από την προϊστορική περίοδο έως τη σύγχρονη εποχή) καθώς και έργα Ευρωπαϊκής, Ισλαμικής, Προκολομβιανής, Αφρικανικής, Κινεζικής και Ασιατικής τέχνης.  Με έναν τρόπο μοναδικό, το Μουσείο Μπενάκη αφηγείται τον Ελληνικό Πολιτισμό, ερμηνεύοντας τις αναρίθμητες καλλιτεχνικές και πνευματικές του όψεις, τοποθετώντας τονσε έναν συνεχή διάλογο με τους πολιτισμούς του κόσμου. Οργανώνοντας τουλάχιστον 20 περιοδικές εκθέσεις και πάνω από 600 εκδηλώσεις, το Μουσείο υποδέχεται πάνω από 150.000 επισκέπτες τον χρόνο και τους προσφέρει ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων και δραστηριοτήτων συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη δημιουργία πολιτιστικών εμπειριών. Με αυτά τα εφόδια, το Μουσείο Μπενάκη μπορεί σήμερα και ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας προκαλώντας τη σκέψη και μεταδίδοντας τη γνώση. Αναγνωρισμένο διεθνώς, έχει αναπτύξει συνεργασίες ανά τον κόσμο με τα σημαντικότερα Μουσεία και τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια, όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και η Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, το PowerhouseMuseum του Σύδνεϋ, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του Princeton. Οι συλλογές τους παρουσιάζονται στο Europeana και το Google ArtProject, μεταξύ άλλων ψηφιακών πλατφόρμων.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.benaki.gr & @TheBenakiMuseum στα: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube.