Είναι η πρώτη φορά που η νεαρή πιανίστα και συνθέτις εντάσσει και τραγούδι σε δισκογραφική της δουλειά.

Συγκεκριμένα τρία τραγούδια τα οποία ερμηνεύονται από τέσσερις διαφορετικούς τραγουδιστές (μέτζο, σοπράνο, soul funk τραγουδίστρια και βαρύτονο), για σόλο και ντουέτα.

Επίσης στη συναυλία θα ακουστούν κομμάτια ορχηστρικά από τις προηγούμενες δουλειές της (“Passion”, “27 mars”).

H Mαρία Κοτρότσου ζει και εργάζεται στο Παρίσι, είναι συνθέτις ηλεκτρονικής μουσικής και new age μουσικής και δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το ορχηστρικό της σύνολο που αποτελείται από βιολί, βιολοντσέλο, μπάσο κλαρινέτο, φλάουτο, ενώ η ίδια παίζει πιάνο και συνθεσάιζερ.

Τα πρώτα της άλμπουμ, Passion και 27 mars, κέρδισαν κοινό και μουσικοκριτικούς από την πρώτη στιγμή.

Οι συνθέσεις της, συνύπαρξη ηλεκτρονικής και κλασικής μουσικής, βαδίζουν στα χνάρια του ρομαντικού ευρωπαϊκού μινιμαλισμού και είναι πλημμυρισμένες από το μεσογειακό ταμπεραμέντο της δημιουργού.

Συντελεστές:

Πιάνο – Συνθεσάιζερ: Μαρία Κοτρότσου
Βιολοντσέλο: Αλέξανδρος Κασαρτζής
Φλάουτο: Γεράσιμος Κατσίρης
Βιολί: Αριόνα Μουτσάι
Μπάσο κλαρινέτο: Βασίλης Μπράτος
Τραγούδι: Martha Moreleon, Idra Kayne, Ελένη Τζατζιμάκη, Ιωάννης Κοτρότσος

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Μαρία Κοτρότσου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα έξι της χρόνια. Τέσσερα χρόνια μετά συμμετείχε στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου όπου και κέρδισε το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005 πήρε το πτυχίο του πιάνου από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας(άριστα παμψηφεί) ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια αναχώρησε για το Παρίσι για συνέχιση ανώτατων σπουδών στην κλασική μουσική στην ecole Normale de Musique του Παρισιού, ενώ εκπαιδεύτηκε και στη μουσική σύνθεση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

www.mariakotrotsou.com


Φωτογραφία: Sophie Thouvenin / prismes.com