Ο Ουρς Ρούτιμαν, υπήρξε για χρόνια το πρώτο φλάουτο της ΚΟΑ, χαρίζοντας εξαιρετικές ηχητικές στιγμές και συγκινητικές ερμηνείες στο αθηναϊκό κοινό. Παράλληλα ως καθηγητής του Ωδείου Αθηνών, άφησε πίσω του μια στρατιά εξαιρετικών φλαουτιστών.

Γεννημένος στο Μούρι της Ελβετίας το 1937, κλήθηκε το 1965 στην Ελλάδα για να δημιουργήσει σχολή φλάουτου και για να καλύψει τα κενά στις αθηναϊκές συμφωνικές ορχήστρες.Δυο χρόνια πριν είχε αποφοιτήσει από το Ωδείο της Ζυρίχης ως μαθητής του Α. Jaunet και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές δίπλα στον Joseph Bopp στη Βασιλεία και στον Peter Lukas Graf. Υπήρξε μέλος διαφόρων ορχηστρών της Ελβετίας καθώς και μουσικών συνόλων και δίδαξε τόσο στο Ωδείο της Ζυρίχης όσο και στο γυμνάσιο Βάδεν της ίδιας πόλης. Ερχόμενος στην Ελλάδα έλαβε τη θέση του πρώτου φλάουτου στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών από τον Νοέμβριο του 1965 μέχρι την συνταξιοδότησή του και από το 1975 δίδασκε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι νικητές:

Γιώργος Σκριβάνος, Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Νικολίνα Βιτουλαδίτη, Χλόη Αλειφτήρα, Σοφία Τσάδαρη, Ευσταθία Γισδάκη, Χριστίνα Μαριακάκη, Σοφία Χατζή, Βασιλική Σταυροπούλου, Παύλος Ραμός και Σωτηρία Μηλιώνη