Συνάντηση Θεραπειών Μέσω Τέχνης στο Αλυκών Φως στην Αλυκή Αιγίου στις 18,19 και 20 Ιουλίου 2014.

Οι Θεραπείες Μέσω Τέχνης συναντιούνται δημιουργικά, σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Η Δραματοθεραπεία, η Εικαστική Θεραπεία, η Μουσικοθεραπεία και η Χοροθεραπεία συνεργάζονται, ανταλάσσουν, συμπλέουν πλάι σε έναν υδροβιότοπο. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικές παρουσιάσεις, κλινικά παραδείγματα, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις από μια μεγάλη ομάδα θεραπευτών μέσω Τέχνης από την Ελλάδα και την Αγγλία.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν (θεωρητικά και βιωματικά) τις Θεραπείες μέσω Τέχνης, τον τρόπο που λειτουργούν και το πώς συμπλέκονται και αλληλοσυμπληρώνονται.

Οι στόχοι του σεμιναρίου είναι εκπαιδευτικοί και δημιουργικοί και όχι ψυχοθεραπευτικοί.

Υπεύθυνος Δραματοθεραπείας: Τάσος Μπάμπαλης (Ελλάδα)

Υπεύθυνη Εικαστικής Θεραπείας: Μυρτώ Λυκοπούλου (Αγγλία)

Υπεύθυνη Μουσικοθεραπείας: Ευαγγελία Αραχωβίτη (Ελλάδα)

Υπεύθυνη Χοροθεραπείας: Prof. Βίκυ Κάρκου (Αγγλία)

Ο κάθε συμμετέχων έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει όλες τις θεωρητικές παρουσιάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις, να συμμετάσχει στην διαδραστκή performance και να παρακολουθήσει έως και 2 βιωματικά εργαστήρια.

Η συμμετοχή εξασφαλίζεται μόνο με κατάθεση της εγγραφής στον τραπεζικό λογαριασμό  0026.0201.92.0201600429 στην τράπεζα Eurobank (ον/μο δικαιούχου Αραχωβίτη Ευαγγελία) και κατόπιν με αποστολή mail στο foteini_arts_therapies@yahoo.gr για επιβεβαίωση κατάθεσης και δήλωση εργαστηρίων.

Το mail θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και τους κωδικούς των 2 εργαστηρίων όπου επιθυμεί να λάβει μέρος. Σε περίπτωση πληρότητας των εργαστηριων αυτών, θα υπάρξει ενημέρωση. Το κάθε εργαστήριο θα έχει ως και 25 συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.