Με την ευκαιρία των 25 χρόνων έργου της οργάνωσης πολιτισμού της ειρήνης (GKF), την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, το Goethe Institut στην Αθήνα, φιλοξενεί τη συνάντηση διεθνών προσωπικοτήτων . Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και του πρώην Γενικού Διευθυντή της UNESCO, Federico Mayor. Και οι δύο προσωπικότητες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κίνησης για έναν πολιτισμό της ειρήνης. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας από τους συνιδρυτές της GKF το 1988 στη Γερμανία.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τετάρτη,18 Δεκεμβρίου

«Φωνές από έναν Πολιτισμό Ειρήνης»

Μια βραδιά με μουσική και με πολλές προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης και των καλών τεχνών όπως τον γερμανό μουσικό και στιχουργό Konstantin Wecker, την Μαρία Φαραντούρη, τον Hans-Peter Dürr (κάτοχος εναλλακτικού βραβείου Νόμπελ), Federico Mayor (πρώην Γενικός διευθυντής UNESCO), Franz Alt (εμπειρογνώμονας της ηλιακής ενέργειας, δημοσιογράφος) και πολλούς άλλους.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου
Συνέδριο με τις τρέχουσες προκλήσεις στην Ευρώπη για την Ελλάδα

Συμμετέχουν ομιλητές από την Ευρώπη, κυρίως από την Ελλάδα και την Γερμανία.
Θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη νέα ενεργειακή πολιτική, την διέξοδο από το χρέος,
την εργασιακή πολιτική, τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και το μιλιταρισμό.

Προβολή του πρόσφατου κινηματογραφικού έργου τέχνης «Recycling Medea» κατά Ευριπίδη με μουσική Θεοδωράκη, του σκηνοθέτη Αστέρη Κούτουλα. Θα ακολουθήσει συζήτηση και μια «Διακήρυξη των Αθηνών» για έναν πολιτισμό ειρήνης και αλληλεγγύης με νέες προοπτικές
για την πολιτική δράση.