Μία φορά τον μήνα, εναλλακτικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζουν τις δικές τους μελωδίες σε συνδυασμό με τα ακούσματα και τις αναφορές που καθόρισαν τον ήχο τους. Μία σειρά μουσικών παραστάσεων που έχουν δομηθεί ως προσωπικές εκθέσεις με θέμα τη μουσική.

Χριστίνα Μαξούρη – Το άσπρο μαμά νοσταλγώ

Με τον ήχο της να ακροβατεί ανάμεσα στην ευαισθησία και την ερμηνευτική δύναμη, η Χριστίνα Μαξούρη έρχεται για να μας μυήσει στο νοσταλγικό μουσικό σύμπαν της. Από τον Τσιτσάνη και τον Χατζιδάκι, μέχρι τον Σαββόπουλο και τον Δεληβοριά, από την Καραΐνδρου και τον Λάγιο, μέχρι τον Κραουνάκη και τον Bregović, η ερμηνεύτρια επιλέγει παλιά και νέα τραγούδια, πλάι στα κομμάτια του πρώτου της δίσκου.

Ηθοποιός και ερμηνεύτρια με αξιοσημείωτη θεατρική πορεία, η Χριστίνα Μαξούρη ξεχώρισε από το πρώτο της μουσικό βήμα, Δανεικά Παπούτσια – μία σχεδόν solo και a cappella μουσική παράσταση- που απέσπασε θερμές κριτικές και ταξίδεψε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ακολούθησε η διετής παρουσία της στο Φεστιβάλ Αθηνών, με τη συναυλία-πρόταση 20+1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια με Μπαρόκ Σύνολο, σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένους τραγουδοποιούς (Φοίβος Δεληβοριάς, Μαρία Παπαγεωργίου, Θοδωρής Οικονόμου, Μαρίζα Ρίζου, Δημήτρης Καμαρωτός κ.ά.) και η πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού δίσκου με τίτλο “Το άσπρο μαμά νοσταλγώ”, από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Συντελεστές:

Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, πιάνο/ενορχηστρώσεις
Αναστάσης Μισυρλής, τσέλο

*Οι αρχικές ενορχηστρώσεις παραχωρήθηκαν από τον Σταύρο Ρουμελιώτη.

Επιμέλεια προγράμματος: Όλγα Λασκαράτου
Φωτογραφία: Κική Παπαδοπούλου