Ζητούμενο της δεύτερης ατομικής έκθεσης της Ιάνθης Αγγελίογλου είναι το πώς μέσα στο έργο μπορεί να υπάρχει ένα εσωτερικό σύστημα – συλλογισμός το οποίο εξελίσσεται σε ακολουθία με τα έργα να δημιουργούνται σε μέρη. Ότι αφαιρείται από το πρώτο μέρος – συμβάν, αποτελεί το υλικό των επόμενων συμβάντων, δημιουργώντας όλα μαζί ένα σύνολο.

Έργα αυτής της σειράς παρουσιάστηκαν πέρσι στην έκθεση “Θεωρήματα” της A.I.C.A, σε επιμέλεια της Αθηνάς Σχινά στο Ε.Μ.Σ.Τ. Η έκθεση “Συμβάντα” αποτελείται από σειρές επιτοίχιων κυρίως έργων φτιαγμένα με υφάσματα, από σειρές ζωγραφικών έργων σε χαρτί και από μια περφόρμανς που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης από την καλλιτέχνιδα ενώ το επιμελητικό κείμενο είναι της Αθηνάς Σχινά.

Ιάνθη Αγγελίογλου

Η Ιάνθη Αγγελίογλου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Το 2004 με υποτροφία Erasmus παρακολούθησε μαθήματα περφόρμανς και γλυπτικής στην Σχολή Καλών Τεχνών της Βαλένθιας στην Ισπανία. Το 2011 αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Α. Σ. Κ. Τ. στην Αθήνα, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια περφόρμανς στην Ισπανία και στην Ελλάδα. To 2006 παρουσίασε ατομική έκθεση με τίτλο γ-ραφή σε επιμέλεια του Εμμανουήλ Μαυρομμάτη, στην Αθήνα. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

FokiaNou Art Space

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα ανοιχτό χώρο έκφρασης και δημιουργίας που φιλοξενεί ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια δυο εικαστικών, της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη.

Performance: Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 19.00
Ομιλία από την ιστορικό τέχνης Αθηνά Σχινά την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στις 18.30.