Η Θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής παρουσιάζει από τις 20 Μαΐου 2016 στο θέατρο Σοφούλη, την εξαιρετική κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μια μοναχοκόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν λυμένα. Ζουν σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρο τους είναι, τι άλλο; Να δουν την κορούλα τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό. Σχεδόν δίπλα απ’ το σπίτι τους, έχουν τη μονοκατοικία τους η Πωλίνα, αδερφή της Πένης και ο άντρας της Βασίλης, οι οποίοι ζουν σε ένα αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγο πριν το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο, τον Άλφρεντ. Το γεγονός ότι η κορούλα έχει φίλο, είναι ένα σοκ για μια τέτοια οικογένεια, αλλά ευχάριστο σοκ. Ο Άλφρεντ είναι όμορφος και πολύ ευγενικός. Οι δυο αδερφές αλλά και οι δυο μπατζανάκηδες ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν το γαμπρό απ’ το Λονδίνο, αλλά πέφτουν απ’ τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο Άλφρεντ δεν είναι Άγγλος. Είναι Αλβανός.

Η θεατρική ομάδα του συλλόγου εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς- Χαλκιδικής “ΕΥ(Φ)ΟΡΙΑ” ξεκίνησε την θεατρική της δράση το 2007 και έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα αξιόλογα έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Παυλίνα Χαρέλα

Σκηνικά – Κοστούμια: Θανάσης Κολαλάς

Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Γραφιστικά: Θανάσης Κολαλάς

Φωτογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Όλγα Βαηνά, Νίκος Βαρδάρης, Αλεξάνδρα Γιαλούρη– (27, 28, 29/5) Νέλλυ Γιαπουντζή– (20, 21, 22/5), Όλγα Δαϊκου– (20, 21, 22/5), Χρήστος Καραβασίλης, Μαρία Κωνσταντινίδου, Διογένης Μίχας, Giorgio Μπέκας, Κατερίνα Παπάζογλου- (27, 28, 29/5), Νούλη Σικαλίδου.