Το Θέατρο της Ημέρας και η Ομάδα ΣυνARTηση παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στο κοινό, το νέο έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη, «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!»

 

στις:  10, 11, 17, 18, 19, 28, 29, 30/6/2013.

 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ιωάννης Παπλωματάς ο οποίος συμμετέχει στην παράσταση μαζί με μια πλειάδα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών.

Στην Ελλάδα του σήμερα το κράτος στη προσπάθεια του να αντιμετωπίσει την ανεργία δημιουργεί επαγγέλματα. Επαγγέλματα τα οποία μηδενίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια φτάνοντας έτσι τους πολίτες του στην εξαθλίωση και στην πλήρη αποκτήνωση. Η μαύρη κωμωδία του Αντώνη Τσιπιανίτη, με το γνωστό του πλέον καυστικό χιούμορ, σχολιάζει την ανθρώπινη φύση έτσι ίσως όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Συντελεστές

Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης

Σκηνοθεσία: Ιωάννης Παπλωματάς

Πρωτότυπη μουσική: Ιωάννης Παπλωματάς-Θάνος Αστερίου

Σκηνικά-κοστούμια: Γεωργία Τοουλάκου

Φωτογραφία : CP Marinakis Team

Παίζουν

Γιώργος Ασπετάκης

Βασίλης Ζώης

Σωτήρης Καρκαλέμης

Νίκη Λίνου

Θεοδώρα Παπαϊωάννου

Ιωάννης Παπλωματάς

Υρώ Πυρένη

Φιλική συμμετοχή: Περικλής Λιανός, Μίνα Ορφανου

 

Βιογραφικά Σημειώματα

 

Αντώνης Τσιπιανίτης, συγγραφέας

Ο Αντώνης Τσιπιανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Αίγυπτο. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά.

Έχουν εκδοθεί τρία μυθιστορήματά του.

Στο θέατρο έχουν ανέβει τρία έργα του. Ο μονόλογος «Απολυμένη» με την Μαρία Γεωργιάδου, ο μονόλογος «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου (φέτος-2013- παίχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά), και το «Βασανίζομαι» με τους: Περικλη Λιανό, Βαγγέλη Λιοδάκη, Ελένη Φιλλίπα, Ιωάννη Παπλωματά και Ιωάννα Χαλιαμπάλια.

Στο μπαρ Shamone παίχτηκε το έργο του «Μαρία Αντουανέττα, Βασίλισσα των Ελλήνων» με την Τζέση Παπουτσή.

Τον Ιούνιο θα ανέβει στο Θέατρο της Ημέρας το έργο του «Συγχαρητήρια, Προσλαμβάνεστε!»  από την Ομάδα ΣυνArtηση σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά.

Έχει γράψει επίσης τα έργα: «Όταν πεθάνω, θάψτε με στο Facebook!», «Τα καρότα της οργής», «Το sex και το λεωφορείο», «Η καθαρίστρια…του lifestyle, «Οι Καταραμένες», «Θα είναι μια μέρα σαν όλες», «Να μ΄αγαπάς τα Σάββατα!».

Ιωάννης Παπλωματάς, σκηνοθέτης

Ο Ιωάννης Παπλωματάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κολινδρό Πιερίας. Σπούδασε μουσική (Ανώτερα θεωρητικά, πιάνο και κιθάρα). Είναι απόφοιτος την Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Αθηναϊκή Σκηνή» με καθηγητές τους: Γιάννη Ιορδανίδη, Νίκο Χαραλάμπους, Μάρω Θεοδωράκη, Καίτη Ιμπροχώρη κ.α. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Ζωρζ Νταντέν» του Μολιέρου στο Θέατρο Τόπος Αλλου σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, «Βασανίζομαι» του Αντώνη Τσιπιανίτη (όπου έγραψε και τη μουσική) στο Θέατρο Vaultσε σκηνοθεσία της Κατερινάς Πολυχρονοπούλου, «Corpus Christi» του Τερενς Μακ Νάλι στο Θέατρο Χυτήριο σε σκηνοθεσία του Λαέρτη Βασιλείου κ.α. Μαζί με την Θεοδώρα Παπαϊωάννου έχουν δημιουργήσει την Ομάδα ΣυνArtηση όπου έχει σκηνοθετήσει δικά του έργα όπως «Μ’ αγαπάς;», «Φθινοπωρινό Σονέτο» καθώς και γνωστών συγγραφέων με τελευταίο τον «Ράφτη Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ σε μετάφραση του Γιάννη Ιορδανίδη.  Έχει εκδόσει την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Μια χούφτα δάκρυα» από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη και είναι προς έκδοση η δεύτερη με τίτλο «Ναδίρ».