Με έμπνευση την αρχή της δεκαετίας του ’60, την κρατούσα εύφορη και εξωστρεφή ατμόσφαιρα και το αισιόδοξο κλίμα που μεταξύ άλλων οδήγησε στην ίδρυση μιας νέας ελληνικής επιχείρησης εφάμιλλης των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, που έμελλε να γίνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία (έτος ίδρυσης 1963), οι 12 συμμετέχοντες εικαστικοί προτείνουν ζωγραφικά έργα, φωτογραφίες, κατασκευές και μικρές εγκαταστάσεις με γνήσια συλλεκτικά αντικείμενα της εποχής βάζοντάς μας με τρόπο ιδανικό σε απόλυτο κλίμα και εορταστικό ρυθμό 60’s.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί: Νίκος Βατόπουλος, Γιώργος Βορρές, Μάριος Βουτσινάς, Ηλίας Γεωργουλέας, Όλγα Γουλανδρή, Μαρία Διακοδημητρίου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Γεωργία Μπλιάτσου, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Νίκη Πρόκου, Αλεξάνδρα Χαριτάτου & Συλλεκτικά Αντικείμενα 60’s από τη συλλογή Χαριτάτου.

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν από ζωντανή μουσική.

Λίγα λόγια για το ΑΘΗΝΕΟ

Στο ίδιο ακριβώς σημείο που πριν από 50 χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δημιούργησε το πρώτο της Ζυθοποιείο, λειτουργεί σήμερα το ΑΘΗΝΕΟ, ένα πρότυπο μικροζυθοποιείο, ένα κέντρο αφιερωμένο στον πολιτισμό της μπίρας, ένας πυρήνας καινοτομίας, γνώσης, εκπαίδευσης, έμπνευσης, τέχνης και ψυχαγωγίας. Στο νέο πολύ-λειτουργικό χώρο, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, καθώς ανακαλύπτοντας έναν ιστορικό βιομηχανικό χώρο πρότυπα επανασχεδιασμένο, μπορούν επίσης να μυηθούν στα μυστικά της ζυθοποίησης φτιάχνοντας τη δική τους μπίρα, να πειραματιστούν με τα συστατικά της, αλλά και να μάθουν τα πάντα για την ιστορία της.

Το ΑΘΗΝΕΟ έχει σύγχρονη αισθητική και ταυτόχρονα έντονες αναφορές στο παρελθόν, αφού στο χώρο λειτουργεί ένα μικρό αλλά περιεκτικό Μουσείο για τη μπίρα και την ιστορία της, όπου οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά οπτικό υλικό για την μακραίωνη διαδρομή της μπίρας από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας, καθώς και παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπίρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισού 102, και από τον Μάιο του 2015 φιλοξενεί περιοδικές εικαστικές εκθέσεις και λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης με συνεχιζόμενα διαδραστικά σεμινάρια και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ, είναι συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα www.athineo.gr και στη σελίδα στο facebook: letsbeer.gr.


Φωτογραφία θέματος: Έργο του Φραγκίσκου Δουκάκη