Το Booze Cooperativa θα φιλοξενήσει τους Swing Apres Midi, για μια ζωντανή εμφάνιση με ακούσματα από swing, jazz και bossa nova.

Το live, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, στις 21.30.

Οι Swing Après-Midi δημιουργήθηκαν μέσα από την κοινή τους αγάπη για  τη τζαζ και συγκεκριμένα για το ιδίωμα που δημιούργησε ο Django Reinhardt, που ονομάζεται Gypsy Swing. Το ύφος της μπάντας, είναι ανάλαφρο και περιπετειώδες. Κινείται στα πεδία της swing, της bossa nova, των λυρικών βαλς της εποχής και άλλοτε στους δυνατά κοντρατέμπο των μεγάλων ορχηστρών. Μια φωνή λυρική, δύο μελισματικές κιθάρες, ένα ρυθμικό κοντραμπάσο και ο ήχος ενός ζεστού σαξοφώνου, συναποτελούν τα όργανα των Swing Après-Midi.

«Swing Après-Midi» σε ελεύθερη μετάφραση είναι ένα ταξίδι στην πρώιμη εποχή της αμερικάνικης και γαλλικής Jazz, μέσα από τις ρυθμικές μελωδίες της Jazz Manouche. Κλείνοντας τα μάτια ξεγλιστρούν εικόνες, όπως τα καταπράσινα τοπία της γαλλικής Καμπάνιας, πλανόδιοι μουσικοί με τα όργανα στην πλάτη και ήχοι, σαν της κιθάρας του Django, τις φωνές της Belle Époque, την ανεμελιά των ήσυχων καλοκαιρινών απογευμάτων στην εξοχή…

Οι Swing Après-Midi θα επιχειρήσουν μια βουτιά στο παρελθόν, μέσα από ένα 2ωρο ταξίδι στον 1ο όροφο του Booze Cooperativa, στα ηλιόλουστα και νοσταλγικά απογεύματα μιας άλλης εποχής.

Oι Swing Αprès-midi είναι οι μουσικοί:

Χριστίνα Συριοπούλου – Φωνή

Δημήτρης Ψαλλίδας, Γιώργος Κωστούρος –Κιθάρες

Κώστας Κλάγκος – Μπάσο

Σπύρος Ροντογιάννης – Σαξόφωνο