Η Strada Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από 15 Μαΐου 2014 την ταινία της Κατέλ Κιγιεβερέ «Suzanne». Η «Suzanne» έκανε πρεμιέρα στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, αποτελώντας την ταινία έναρξης της «Εβδομάδας Κριτικής».

Σύνοψη:

H Σουζάν και η μεγαλύτερη αδερφή της Μαρία ζουν μαζί με τον χήρο πατέρα τους Νικολά. Τα δύο κορίτσια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους, παρά τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους: η χαμηλών τόνων Σουζάν απολαμβάνει την παρέα και την αγάπη της δυναμικής, ανεξάρτητης Μαρίας. Τις γνωρίζουμε σαν μαθήτριες του δημοτικού, ενώ σύντομα βλέπουμε την έφηβη Σουζάν να ανακοινώνει ότι είναι έγκυος. Αμέσως μεταφερόμαστε πέντε χρόνια μετά και ο γιος της Τσάρλι, είναι ήδη μέλος της οικογένειας, ενώ ο πατέρας του είναι απών και δεν αναφέρεται ποτέ. Την περίοδο εκείνη, η Σουζάν εργάζεται στην ίδια μεταφορική εταιρεία, στην οποία είναι υπάλληλος ο πατέρας της.  Η ζωή τους περιπλέκεται όταν εκείνη γνωρίζει τον Ζουλιέν, έναν γοητευτικό μικροκακοποιό, με τον οποίο ερωτεύονται αμέσως. Όταν ο Ζουλιέν θα χρειαστεί να φύγει από την χώρα, η Σουζάν θα πρέπει να πάρει τη δύσκολη απόφαση να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και την οικογένειά της…

Για την ταινία:

Η Κατέλ Κιγιεβερέ, η οποία είχε βραβευτεί με Prix Jean Vigo για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο Love Like Poison επιστρέφει με την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Suzanne. Μια ταινία για την οικογενειακή «φωλιά» και την επώδυνη ενηλικίωση. Για τη δύναμη του τυχαίου, την αγάπη και όλες εκείνες τις επιλογές που καθορίζουν την ζωή μας για πάντα.

Στοιχεία της ταινίας:

«Suzanne» ( 94’ )

2013 | Έγχρωμη

Χώρα: Γαλλία

Σκηνοθεσία: Κατέλ Κιγιεβερέ

Σενάριο: Κατέλ Κιγιεβερέ, Μαριέτ Ντεζέρτ

Παίζουν: Σάρα Φορεστιέ, Αντέλ Ενέλ, Φρανσουά Νταμιάν, Πολ Αμί

Βραβεία / Συμμετοχές:

Ταινία έναρξης στην «Εβδομάδα Κριτικής» – 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής – Αργυρός Αλέξανδρος – 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στην: Σάρα Φορεστιέ – 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης: στον ηθοποιό Φρανσουά Νταμιάν – – 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Αντέλ Ενέλ, Βραβεία Σεζάρ 2014

Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό τμήμα του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Υποψηφιότητα για Βραβείο Lumiere Ανερχόμενου Αντρικού Ταλέντου για τον Πολ Αμί, Βραβεία Lumiere 2014