Νέα εβδομάδα και νέες εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην όμορφη Σύρο από τις

23 Αυγούστου μέχρι το τέλος του μήνα. Ο προγραμματισμός των επόμενων πολιτιστικών γεγονότων έχει ως εξής:

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ
23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | ΑΦΗΓΗΣΗ ΛΑΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 
Ευδοκία Στατήρη

Η ηθοποιός Eυδοκία Στατήρη αφηγείται λαϊκά παραδοσιακά παραμύθια, παίζοντας όλους τους ρόλους και χρησιμοποιώντας αντικείμενα, με αμεσότητα και διατηρώντας τη σύνδεση με την παράδοση του λαϊκού αφηγητή. Η μουσική του Νίκου Μολυβά  λειτουργεί ως ηχητικό σκηνικό, με πολλά μικρά κρουστά αλλά και μη μουσικών αντικειμένων, με τους ήχους της κιθάρας και της τρομπέτας.Επιμέλεια και κατασκευή αντικειμένων: Γ. Μπουρολιάς
Κηπάριο Μεταμόρφωσης | Ώρα 21.00 | Εισιτήριο  10 & 5 €
 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΑ
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ |ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 16Ο & 17Ο ΑΙΩΝΑ  ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΠΡΕΛ & ΤΟΝ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
Σύνολο Κέλσος

Ένα μουσικό και εικαστικό οδοιπορικό στην Ευρώπη της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, με ιστορικές εκδόσεις, αποδιδόμενες με όργανα της εποχής (φλάουτα με ράμφος, θεόρβη και βιόλα ντα γκάμπα), με ταυτόχρονη προβολή εικαστικών θεμάτων της περιόδου στην ζωγραφική, γλυπτική και αρχιτεκτονική, παράλληλα με την ιστορία των Κυκλάδων, και ιδιαίτερα της Σύρου, από τον 16ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 18ου αιώνα (1537-1715), με γκραβούρες και άλλα ιστορικά στοιχεία από το αρχείο του Συνόλου. Η περιπλάνηση αυτή ολοκληρώνεται στο σήμερα με σύγχρονη μουσική, όπως συνθέσεις των Jacques Brel και Μάνου Χατζιδάκι, σε πρωτότυπες διασκευές για τα όργανα εποχής.
Έπαυλη Τσιροπίνα  (Πρώην Δημαρχείο Ποσειδωνίας) | Ώρα 20.00 | Εισιτήριο 10 & 5 €
 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΑ
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ |ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Ομάδα “OPER(O)”

Οι Oper(O) στη νέα τους παραγωγή, το «Fiammifero», παρουσιάζουν ένα σύγχρονο έργο γραμμένο από νέους συγγραφείς, το οποίο ενσωματώνει μοτίβα της όπερας, ενώ την ίδια στιγμή είναι μια ιστορία μυστηρίου, με παράδοξους χαρακτήρες που γίνονται κωμικοί. Το έργο παρουσιάζεται ως όπερα δρόμου, όπως παρουσιαζόταν από τα μπουλούκια της commedia dell’ arte, παράδοση που ακολουθούν οι ηθοποιοί-τραγουδιστές του θιάσου. Είναι «θέατρο μέσα στο θέατρο», ή μάλλον «όπερα μέσα στο θέατρο». Η παράσταση διαδραματίζεται σε δύο χρόνους, τον «πραγματικό» της παράστασης, όπου το κοινό παρακολουθεί τη ζωή του μπουλουκιού, αλλά και τον «εσωτερικό» αφηγηματικό χρόνο του λυρικού μέρους.
Βιομηχανικό Μουσείο (έναντι  Νοσοκομείου) | Ώρα 22.00 | Εισιτήριο 10 & 5 €
 

ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΙΑ
27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | BUTOH PERFORMANCE
Χοροθεατρική ομάδα “ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ”

Στον ασυνείδητο κόσμο, έξω από τα όρια του «εγώ» και της καθημερινής συνείδησης, το μυαλό και το σώμα, σαν ένα ενιαίο σύνολο, πλάθουν έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από την καθημερινότητα μας. Ο χορευτής του Subbody Butoh, δημιουργεί τον προσωπικό του «χορό» με κινήσεις που ανασύρονται μέσα από την εξερεύνηση του ασυνείδητου. Η παρουσίαση θα αποτελέσει τον επίλογο του εργαστηρίου που προηγήθηκε, με τον Ιάπωνα χορευτή και δάσκαλο του Butoh, Rhizome Lee.
Βιομηχανικό Μουσείο (Κτίριο Κορνηλάκη) | Ώρα 23.55