Το Φεστιβάλ Σύρος – Πολιτισμός που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων παρουσιάζει δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις την

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011. Συγκεκριμένα:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ & ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ 
Με εργαστήρι κατασκευής Καραγκιόζη | Σ. Καραπατάκη  & Κ. Ρούσσου

Δύο εκφάνσεις του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, ο Καραγκιόζης και η μαριονέτα, συναντιόνται και συμπράττουν σε μια ξεχωριστή παράσταση, για να συστηθούν στους μικρούς και να θυμίσουν στους μεγάλους. Σε μια γειτονιά, ο Αριστείδης έχει στήσει το μπερντέ του και καλεί το κοινό να μπει εκεί που πολλοί ονειρεύονται αλλά λίγοι το κάνουν, εκεί που ζει ο Καραγκιόζης κι η παρέα του. Μετά την παράσταση της Σωτηρίας Καραπατάκη, όλοι είναι προσκεκλημένοι να δημιουργήσουν τη δική τους φιγούρα από τον κόσμο του Καραγκιόζη, υπό την καθοδήγηση των δύο συντονιστριών.

Δήλωση συμμετοχής για το εργαστήρι μέχρι 12 Ιουλίου στο 2281085190
Προαύλιο Ι. Ναού  Αγίας Τριάδας, Άνω Σύρου
Ώρα 20.00
 

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ
Π. Νοητάκης & Μ. Μπορμπαντωνάκης

Τα τραγούδια του ελληνικού λαού που ερμηνεύτηκαν από τον μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή Στέλιο Καζαντζίδη τα δύσκολα χρόνια και τη χαρακτηριστική και ιδιαίτερη εποχή της ξενιτιάς, καθώς και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής, θα προσπαθήσουν να μας αποδώσουν μέσα από τις δικές τους ερμηνείες ο Πάνος Νοητάκης και ο Μ. Μπορμπαντωνάκης. Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή στιγμή στο ελληνικό τραγούδι που δείχνει πώς βίωσε όλη η Ελλάδα τον αποχωρισμό.

Τσιπουράδικο “50-50” (Άνω Σύρο)
Ώρα 22.00