Οι «Τρωάδες» είναι βασισμένες στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη. Κατά την έγκυρη «Le Monde» οι «Τρωάδες» είναι ένα ευγενές έργο, το οποίο ο Κακογιάννης σηκώνει με υψωμένα χέρια σαν να πρόκειται για ασπίδα. Η ιταλική «Messangero» αναφέρθηκε και αυτή με θερμά λόγια προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα φιλμ που «αξίζει να διατηρήσουμε σαν φυλακτό για την ευγένειά του και τα πολλαπλά του πλούτη».

Ο Αλέξης Ζορμπάς, η ταινία που θα προβληθεί στις 26 Ιουνίου, είναι εμπνευσμένη από το γνωστό σε όλο μας μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, με τον Άντονι Κουίν να τον ενσαρκώσει κινηματογραφικά. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1964, ενώ κέρδισε Όσκαρ ασπρόμαυρης φωτογραφίας, σκηνογραφίας και β΄ γυναικείου ρόλου.

Και η γνωστή σε όλους μας Στέλλα θα προβληθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου. Η Στέλλα είναι τραγουδίστρια στο κέντρο «Παράδεισος», που διευθύνει η Μαρία και έχει δεσμό με τον Αλέκο, γόνο πλούσιας οικογένειας. Για μια ακόμη φορά, αυτή θα είναι που θα θέσει τέρμα στο δεσμό τους, πριν έρθει η φθορά. Ο Αλέκος θα σκοτωθεί σε ένα ατύχημα. Η Στέλλα αρχικά θα αποφύγει την στενή πολιορκία του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Μίλτου. Αργότερα θα υποκύψει στη γοητεία του. Όμως θα θέσει τους δικούς της όρους προκειμένου να συνεχιστεί η σχέση τους…

Η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στις 21 Νοεμβρίου του 1955, παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ των Καννών και κατέκτησε βραβείο χρυσής σφαίρας καλύτερης ξένης ταινίας από την επιτροπή ανταποκριτών ξένου τύπου στο Hollywood το 1955.