Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο Πολιτιστικό Κέντρου «Μελίνα» από τη Δευτέρα

11 έως τις 30 Απριλίου 2011, οκτώ εικαστικούς φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι συναντιούνται στην ομαδική έκθεση «Συνειρμοί».

Το ενδιαφέρον της έκθεσης έγκειται στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες  προέρχονται από διαφορετικά εργαστήρια της ΑΣΚΤ, που σημαίνει ότι αποτελούν μία συνολική άποψη της Σχολής.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Βέργης, Κωνσταντίνα Γαζέτη, Θωμάς Γαλάτος, Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου, Μaka Iashvili, Χρυσάνθη Μπαϊράμι, Βαλίνια Σβορώνου και ο Νικόλαος Σταθόπουλος.

Αποτυπώνοντας τις σκέψεις τους οι καλλιτέχνες σημειώνουν:

«Όλοι μας καθημερινά κάνουμε συνειρμούς, κανείς όμως από εμάς δεν θυμάται την αφετηρία. Η δύναμη της σκέψης σε ταξιδεύει παντού και πουθενά ταυτόχρονα, δίχως να λογιάζει περιορισμούς και μονοπάτια. Η σκέψη είναι οδηγός και ταξίδι. Ο κάθε καλλιτέχνης είναι κυρίαρχος του εαυτού του, μοναδικός με όρεξη και τόλμη να αντιμετωπίσει κάθε ιδέα που προκύπτει μέσα από εσωτερικούς προβληματισμούς. Μια αλήθεια που ο καθένας από αυτούς, την φαντάζεται ονειρικά αληθινή. Έτσι και είναι, μέσα από τα έργα τους αποτυπώνονται σκέψεις που κάθε άλλο κυριαρχούν το πεδίο δράσης του καλλιτέχνη.»