Ο Σταύρος Γασπαράτος παρουσιάζει σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας τη Δευτέρα 3 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μια συναυλία σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί ζωντανά υλικό από το άλμπουμ Rehearsals (επιλογή από συνθέσεις για θέατρο και χορό), και στο δεύτερο μια σειρά νέων ακυκλοφόρητων συνθέσεων του Σταύρου Γασπαράτου.

Η συναυλία αυτή, με  τίτλο Μουσική για την σκηνή έχει ως αφετηρία θέματα που συνέθεσε ο συνθέτης για το Θέατρο, το Χορό και το Σινεμά και ενορχηστρώθηκαν εκ νέου, ειδικά για αυτή τη σειρά συναυλιών, που ξεκίνησε στις 21 Απριλίου στο Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών.

Στην σκηνή δίπλα στον Σταύρο Γασπαράτο θα βρεθούν οι: Διονύσης Βερβιτσιώτης – βιολί, Αναστάσης Μισυρλής – Τσέλο, Γιώργος Πούλιος – electronics και ο Θέμις Συμβουλόπουλος (βιμπράφωνο – κρουστά), σε μια προσπάθεια να χτιστεί ζωντανά όλο το υλικό, χρησιμοποιώντας τα φυσικά έγχορδα μαζί με κρουστά, πλήκτρα, electronics και τεχνικές όπως real time recording and looping που αλληλεπιδρούν με το  οπτικό περιβάλλον.