Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Ερατώ σε μια συναυλία στο κτήριο της οδού

Πειραιώς στις 21 Απριλίου 2012.

Η συναυλία πραγματοποιείται για την ενίσχυση της αυτοχρηματοδοτούμενης πλατφόρμας Σatellart – Transmitting Greece. Πρόκειται για μια διεθνή εκστρατεία για μία δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα. Μια ευρύτερη προσπάθεια για την ανάκτηση ενός ελληνικού brand name.

Ωστόσο ο τουρισμός δεν είναι το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν μας. Η Ελλάδα συχνά προβάλλεται με όρους φολκλόρ στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να παραγκωνίζεται η σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή της. μέσω της οποίας προβάλλεται ο Ελληνικός πολιτισμός.

Το σύνολο «Eρατώ» αποτελείται από τις Θεοδώρα Μπάκα (φωνή), Μαριέλλα Κεσίσογλου (κλαρινέτο) και Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο). Μετά από σπουδές σε Μουσικές Ακαδημίες της Γερμανίας συναντήθηκαν για να εκφράσουν την κοινή τους ερμηνευτική άποψη για την ελληνική έντεχνη μουσική.

Έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα, Γερμανία, Πολωνία και Ιταλία (μεταξύ άλλων στη Φιλαρμονική του Μονάχου, το Piccolo Teatro του Μιλάνου).

Σε αυτήν την συναυλία συμπράττει με το σύνολο «Ερατώ» η βιολοντσελίστρια Sedef Ercetin Atala από την Τουρκία, βραβευμένη με τη Μαρία Παπαπετροπούλου με το βραβείο Abdi Ipekci 1999 για την ελληνοτουρκική ειρήνη και φιλία.