Ένα κουαρτέτο σαξοφώνων σε απρόβλεπτα τραγούδια – ο λόγος φυσικά για τους Sax Mediterranee – θα τιμήσει με την παρουσιά το φεστιβάλ Υμηττού, λίγο πριν κλείσει για φέτος τις Γιορτές στους δρόμους.

Ο συνθέτης και σαξοφωνίστας Γιώργος Δαραβέλης μαζί με το γνωστό σαξοφωνίστα Στάθη Μαυρομμάτη δημιούργησαν μαζί με δύο μαθητές τους το κουαρτέτο των σαξοφώνων Sax Mediterranee, με σκοπό την ερμηνεία όχι μόνο του γνωστού κλασσικού ρεπερτορίου του σαξοφώνου.

Η βασική τους πρόθεση είναι να γνωρίσουν στο κοινό σκοπούς και ήχους από την ελληνική παράδοση (δημοτικά, σμυρνέικα, πολίτικα τραγούδια κλπ.) αλλά και άλλων μουσικών πυρήνων της Μεσογείου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κλπ). Ακόμα έχουν αναφορές σε Κέλτικα παραδοσιακά και μεσαιωνικά τραγούδια, σκοπούς της Λατινικής Αμερικής και φυσικά τζάζ και τραγούδια που γράφτηκαν ή μεταγράφηκαν από το Γιώργο Δαραβέλη για το ρεπερτόριο του κουαρτέτου σε στυλ Mediterranee.

Οι Sax Mediterranee είναι οι: Γιώργος Δαραβέλης: Σοπράνο Σαξόφωνο και ενορχηστρώσεις/μεταγραφές, Στάθης Μαυρομάτης: Άλτο Σαξόφωνο, Δημήτρης Μελάς: Τενόρο Σαξόφωνο και Μάρκος Καραβάς: Βαρύτονο Σαξόφωνο.