Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, μας προσκαλεί σε μια μοναδική συναυλία με έργα για βιολί και πιάνο, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Γιαμβριά.

Στο πρώτο μέρος, ο Παντελής Σταματέλος στο βιολί και ο Γιάννης Μιχαηλίδης στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν αρχικά τη Σονάτα Νο 3 για βιολί και πιάνο του Νορβηγού συνθέτη Edvard Grieg, έργο με αυστηρά κλασική δομή που διακρίνεται για τον μελαγχολικό, σχεδόν τραγικό, χαρακτήρα του, απόρροια της εκφραστικής ωριμότητας του συνθέτη, και στη συνέχεια τους Έξι Ρουμάνικους Λαϊκούς Χορούς του Ούγγρου συνθέτη Béla Bartók, έργο βασισμένο σε παραδοσιακά μουσικά θέματα που συνέλεξε ο συνθέτης στην επαρχία της Ρουμανίας κατά το διάστημα 1910-1912.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιάννης Μιχαηλίδης και η Έφη Παπαθωμαΐδη παρουσιάζουν έργα για δύο πιάνα, ξεκινώντας από την εισαγωγή του Μαγικού Αυλού του W. A. Mozart σε μεταγραφή για δύο πιάνα από τον F. Busoni. Ακολουθεί το έργο Lindaraja,του Claude Debussy, του οποίου ο τίτλος αναφέρεται σε μια Μαυριτανή εταίρα και η συναυλία τελειώνει με τη Σουίτα αρ. 2 του Ρώσου συνθέτη Sergei Rachmaninov, γραμμένη το 1901, που αποτελείται από τέσσερα μέρη, δύο εκ των οποίων είναι χοροί, κάτι που παραπέμπει στην παραδοσιακή μορφή του είδους αυτού.