Πολλοί γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν απόψε (19:30) τις φωνές τους στην Πλατεία Συντάγματος ζητώντας την προστασία των δασών, αναδασώσεις και επέκταση του περιαστικού πράσινου.

Πολλοί γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν απόψε (19:30) τις φωνές τους στην Πλατεία Συντάγματος, ζητώντας την προστασία των δασών, αναδασώσεις και επέκταση του περιαστικού πράσινου.

Στη συναυλία που διοργανώνει το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η δημοτική κίνηση Αθήνα Ανοιχτή Πόλη, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, συμμετέχουν αφιλοκερδώς 24 Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Μεταξύ άλλων θα τραγουδήσουν οι: Φοίβος Δεληβοριάς, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Oρφέας Περίδης, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Σπυριδούλα και Μανώλης Φάμελος.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αναδάσωσης των καμμένων δασών της Πάρνηθας και να αξιοποιηθούν οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πνεύμονες για την Αθήνα.

Τέτοιοι χώροι είναι ο Ελαιώνας, το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, τα στρατόπεδα Χαϊδαρίου, τα Τουρκοβούνια και όπου αλλού υπάρχουν ακόμα χώροι που δεν έχουν καταπατηθεί, εντός και γύρω από το Λεκανοπέδιο.

ΙNFO
Συναυλία για τα δάση, Πλατεία Συντάγματος, Παρασκευή 13 Ιουλίου, 19:30.