Το νοτιοανατολικό μπλοκ της Ευρώπης είναι πολύ-πολιτισμικό, γεμάτο από πολυποίκιλες κοινωνίες και ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει τον κόσμο του σε εικόνες.

Το νοτιοανατολικό μπλοκ της Ευρώπης πολύ-πολιτισμικό, γεμάτο από πολυποίκιλες κοινωνίες και ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει τον κόσμο του σε εικόνες.

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκθέσεις φωτογραφίας από τις 3 έως τις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Στη γειτονιά του Αίμου» – Εικαστικός περίπατος στην Παλιά πόλη της Ξάνθης.

Ο γενικός τίτλος της έκθεσης είναι «Απρόσμενες συναντήσεις – Aspects of Balkan photography» και αποτέλεσμα είναι η αποτύπωση των σύγχρονων εκδοχών του εικαστικού μέσου της φωτογραφίας, συλλαμβάνοντας τον κόσμο σε εικόνες.

Οι φωτογράφοι, που συμμετέχουν, προέρχονται όλοι από Βαλκανικές χώρες. Λειτουργούν χωρίς ακρότητες και υπερβολή και δημιουργούν, μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων του πραγματικού και με διαφορετικούς ορισμούς περί του τι είναι και τι φωτογραφίζει σήμερα η φωτογραφία και με διαφορετικά υλικά, τεχνικές και διαστάσεις, μία πρόταση δημόσιου διαλογισμού και διάλογου, με το καλλιτεχνικά μορφωμένο αλλά και το ευρύτερο κοινό.

Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν σε κεντρικούς χώρους της Ξάνθης, όπως το Λαογραφικό Μουσείο, ο πολυχώρος του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, τα καφέ Κοκόρι και Άνω Κάτω.

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν είναι οι Ευθύμης Μουρατίδης, Γεωργία Κουρκουνάκη, Σταύρος Δαγτζίδης, Βασίλης Καρκατσέλης, Θανάσης Ράπτης, Καίτη Παπαναούμ (HEL), Teodor Radu Pantea (RO), Emin Koumbaratzi (FYROM), Manolovic Slobodan, Tijana Rancic, Branislav Stankovic (SER), Anton Chemishanov, PetarPeshev (BUL) και Silva Bingaz (TUR).

Info
Έκθεση φωτογραφίας
Απρόσμενες συναντήσεις – Aspects of Balkan photography
Διάφοροι χώροι της Ξάνθης
Διάρκεια: Από 3 έως 30 Νοεμβρίου
Παραγωγή φωτογραφιών: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
www.fkth.gr