Μια αναδρομική έκθεση προς τιμήν του Βασίλη Καζάκου, διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας στο Πολιτιστικό κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος.

Μια αναδρομική έκθεση προς τιμήν του Βασίλη Καζάκου, διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας στο Πολιτιστικό κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος.


Το έργο του Βασίλη Καζάκου χαρακτηρίζεται από συναισθηματική έμπνευση, καθώς και άρτια τεχνική εκτέλεση. Τόσο τα χρώματα των έργων του, όσο η ονειρική ατμόσφαιρα με την οποία τα συνοδεύει, παρασύρουν σε κόσμους μακρινούς. Σε γνώριμα τοπία και εικόνες θυμίζοντας οικεία ανθρώπινα βιώματα.


Κύρια αιτία της επιτυχίας του στάθηκε η συνεχής ανάγκη και επιθυμία για έρευνα, ανακαλύπτοντας συνεχώς καινούριους κόσμους, εικόνες και χρώματα. Eδινε την εντύπωση ενός αθεράπευτου εραστή τόσο της ζωγραφικής, όσο και της χαρακτικής.


Ο Βασίλης Καζάκος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1945 και έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2006 σε ηλικία 61 ετών. Μεγάλο μέρος των έργων του αφορά την πόλη του, αποκαλύπτοντας την μεγάλη του αγάπη γι αυτήν.


Σπούδασε την χαρακτική με δασκάλους τον τον Κωνσταντίνο Γραμματόπουλο και τον Νίκο Νικολάου στην ΑΣΚΤ, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε μαθήματα σκηνογραφίας στο εργαστήριο του Βασίλη Βασιλειάδη.


INFO
Πολιτιστικό κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Δραγούμη 37, Ελευσίνα, τηλ.: 210 5544325
Διάρκεια: έως 12 Ιουνίου
Ωρες Λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 10:00-14:00 & 18:00-22:00