Ο Βιτάλι Μάνσκι κινηματογραφεί για ένα έτος τη καθημερινή ζωή της 8χονης Ζιν Μι. Η Ζιν Μι ζει με τους γονείς της, στην Πιονγιάνγκ, μια συνηθισμένη οικογένεια της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας.

Ο Μάνσκι με την κάμερά του, έχοντας εξασφαλίσει άδεια γυρισμάτων από το κράτος της Β. Κορέας,  αποκαλύπτει την φαινομενικά αψεγάδιαστη ζωή και συγκεκριμένα εστιάζει στην πορεία ένταξης της μικρής Ζιν Μι, μέσα από την “εξιδανίκευση” των πάντων, στην ιδανική ζωή, την ιδανική εργασία, την ιδανική χώρα.

Τελικός σκοπός, να καταφέρει η ηρωίδα να γίνει μέλος μιας “ιδανικής“ κοινωνίας.

Η Ζιν αποφασίζει να λάβει μέρος σε μια από τις διάσημες επετείους «Σπαρτακιάδα». Οι τελετουργικές εκρήξεις χρωμάτων  και χαράς φαντάζουν σουρεαλιστικές μέσα από τον μάλλον ρεαλιστικό φακό του Βιτάλι Μάνσκι.

Η ζωή της Ζιν καταγράφει στην κάμερα την γενικότερη εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται “κάτω από την αιωνιότητα του  ήλιου “ ο οποίος είναι και σύμβολο του ηγέτη της χώρας αυτής.

Μια αληθινή ιστορία ενός μικρού κοριτσιού της σύγχρονης πραγματικότητας της Λ. Δ. της Κορέας, μια ταινία που πέρασε από δεκάδες φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

ΒΙΤΑΛΙ ΜΑΝΣΚΙ

Ο ασυμβίβαστος και μαχητικός, ουκρανικής καταγωγής Ρώσος ντοκιμαντερίστας, Βιτάλι Μάνσκι, σκηνοθέτης, παραγωγός, ιδρυτής του Φεστιβάλ Artdocfest, ο Μάνσκι ένας πολυσχιδής δημιουργός, οπαδός του ρεαλιστικού σινεμά.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μεταξύ αυτών και στις Κάννες, έχει βραβευθεί με πάνω από 30 βραβεία.

Ο Μάνσκι γεννήθηκε στο Λβιβ της Ουκρανίας το 1963 και βρέθηκε πολύ νωρίς στη Μόσχα για να σπουδάσει κινηματογράφο. Παρέμεινε εκεί, έχοντας πάντα κριτική ματιά απέναντι στην πολιτική ζωή της χώρας.

Στο ενεργητικό του περιλαμβάνει πάνω από 30 ντοκιμαντέρ, ενώ έχει υπάρξει παραγωγός σε πάνω από 200 έργα. Στο έργο του καταγράφει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Ρωσία, ενώ δεν παραλείπει να γυρίσει πίσω στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης για ν’ αναστοχαστεί τη νεότητά του, και ν’ αφηγηθεί όσα σημάδεψαν τη γενιά του.

Ο βραβευμένος δημιουργός έχει θητεύσει και στην τηλεόραση ως παραγωγός και σκηνοθέτης, μυώντας το ρωσικό κοινό στο συγκεκριμένο είδος.

Από το 2015 ζει στη Λετονία.