Το Ελληνικό Kέντρο Φωτογραφίας προκηρύσσει την 17η Πανελλήνια Έκθεση
Φωτογραφίας και απευθύνει πρόσκληση σε νέους Έλληνες δημιουργούς να
υποβάλλουν την εργασία τους προς αξιολόγηση. H έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την νέα της μορφή και πορεία τον Νοέμβριο του 2008, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 08 / 15ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας. Ο θεσμός της έκθεσης Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι, που γεννήθηκε και μεγάλωσε πλάι στον Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα εισέρχεται δυναμικά στην τρίτη δεκαετία παρουσίας του στα καλλιτεχικά δρώμενα της χώρας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να διευκολύνει την πρόσβαση νέων φωτογράφων στην καλλιτεχνική σκηνή, την ανάδειξη του έργου τους και να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό. Η έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2008 διεξάγεται με την υποστήριξη της Γ.Γ. Νέας Γενίας. Την ευθύνη της διοργάνωσης φέρει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Το Ελληνικό Kέντρο Φωτογραφίας με την εξαγγελία της φετινής διοργάνωσης απευθύνει πρόσκληση σε καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 08 / 15ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας με κεντρικό θέμα τη «Μεσόγειο». Η κάθε πρόταση θα πρέπει να συντίθεται από ένα σύνολο δέκα έως είκοσι εικόνων. Τα έργα θα πρέπει να παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος μιας φωτογραφικής εργασίας και να έχουν ομοιογένεια στο περιεχόμενο και το ύφος.