Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Summer in the city του Γιάννη Οικονόμου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στην γκαλερί 7.

 Οι 16 εικόνες της ενότητας “Summer in the city” αποτελούν το φωτογραφικό ημερολόγιο μιας τριήμερης περιπλάνησης σε μια ζεστή, υγρή, υπνωτισμένη και μισοάδεια Αθήνα, κάπου στα τέλη Αυγούστου του 2015.

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Έχοντας κρητική ρίζα, ζει στα Χανιά. Σπούδασε Βιολογία (Ε.Κ.Π.Α) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε).

Πηγαίνοντας κόντρα στην υπέρμετρη ψηφιακότητα και αυτοματοποίηση της εποχής, φωτογραφίζει αποκλειστικά σε φιλμ χρησιμοποιώντας μια αναλογική NIKON από τα τέλη της 10ετίας του ‘70.

Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία στις αρχές του 2013 με εντελώς τυχαίο τρόπο και μέσα στα τρία χρόνια, που έχουν μεσολαβήσει από τότε, κατάφερε να δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο 1x.com, το οποίο αναμφίβολα είναι το πιο αυστηρό ποιοτικά φωτογραφικό site παγκοσμίως, ενώ απέσπασε εύφημο μνεία στον παγκόσμιο διαγωνισμό της SONY για το 2015.

Τριγυρνά στους δρόμους των πόλεων ανάμεσα στα κτίρια και το ανώνυμο πλήθος καταγράφοντας απλές καθημερινές αστικές εικόνες. Συνηθισμένους ανθρώπους, σε συνηθισμένα μέρη, να κάνουν συνηθισμένα πράγματα. Τον διεγείρει η αίσθηση της αποτύπωσης και διάσωσης για πάντα μιας μοναδικής στιγμής, η οποία ίσως να είναι φαινομενικά ασήμαντη και αδιάφορη, όμως μπορεί να κρύβει ιδιαίτερη δύναμη και μαγεία αν την “κοιτάξεις” με τον κατάλληλο τρόπο.

Οι καλλιτέxνες που θαυμάζει είναι κυρίως Αμερικανοί ρεαλιστές ζωγράφοι και εικονογράφοι του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, όπως ο Norman Rockwell και ο Edward Hopper. Ο πρώτος φωτογράφος, που μελέτησε μαθαίνοντας φωτογραφία, ήταν ο Brian F. Peterson.